Élet-Stílus

Halálával zsarolta az anya a gyerekét

magány (magány)
magány (magány)

Rettegésben töltötte egész gyerekkorát Adrienn.

Az első beszámoló után újabb részleteket tudhatunk meg Adrienn brutális gyermekkoráról. Mint az Ursula bloggerének a ma már felnőtt, kétgyermekes asszony bevallotta, életének első két évét pólyába kötözve töltötte, mivel anyja – az első gyereke elvesztése utáni sokk miatt – csupán a szülésre vállalkozott, semmilyen módon nem volt hajlandó kivenni részét a gyerekek ellátásából.

Adrienn most újabb részleteket árult el a rettegésben töltött gyerekkoráról. „Amikor anyánk megértette, hogy mennyire félünk attól, hogy meghalhat, ez lett a nevelésének/idomításának az egyik sarkalatos alappillére. Ha ellent próbáltunk mondani valamiben, vagy nem engedelmeskedtünk abban a pillanatban, amikor azt anyánk elvárta, eljátszotta, hogy rosszul van, haldoklik, és hogy mindezt mi váltottuk ki az engedetlen viselkedésünkkel. Ez már színház volt, de ezt csak később értettem meg. Ilyenkor még gyógyszert is bevett a nagyobb hatás kedvéért – gondolom, valami vitamint. (…) Ő természetesen mindig életben maradt, és mi igen gyorsan lemondunk arról, hogy bármiben is ellent merjünk mondani neki” – olvasható a blogon.

Képünk illusztráció
Fotó: Northfoto

„A gyerekkorom intenzív rettegésben telt el. Bármit csináltam, az sosem volt elég jó, anyám szemében csúnya, visszataszító, sőt undorító gyerek voltam – és ezek az ő szavai voltak. Később elmagyarázta, hogy a saját érdekünkben beszélt rólunk ilyen megalázóan, mert szerény embert akart belőlünk nevelni, akik nem hordják fenn az orrukat. Játékaink természetesen nem voltak, szeretetet, melegséget soha nem kaptunk, gyakorlatilag állandóan féltünk valamitől – emlékezett vissza Adrienn, akire még beteg nagymamájának az ápolása is hárult. – Agyér-elmeszesedése volt. Mi otthon ápoltuk, vagyis leginkább én ápoltam, mivel anyám igyekezett minél tovább távol lenni a lakástól. Egyedül mostam ki a nagyanyámat a székletéből, a vizeletéből minden segítség nélkül, nap-nap után, négy és fél évig. (…) Közben természetesen kitűnő bizonyítványokat is kellett produkálnom, ellenkező esetben jött a szokásos zsarolás anyám részéről: ‘meghalok, mert rossz vagy’.”

Ha kíváncsi arra, hogyan alakult Adrienn sorsa, miért nem volt képes érzelmi kapcsolatot kialakítani első gyermekével, illetve hogyan menekült meg a férjétől, aki folyamatosan bántalmazta, kattintson ide.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik