Élet-Stílus

Senki se tudja, mitől deformálódott el a kisfiú arca

A leletei alapján teljesen egészséges, a két éves Aidan mégis nagyon beteg.

Tehetetlenül, sőt mi több, tanácstalanul állnak a kétéves Aidan Jackoviak Smith esete előtt az orvosok és szülei is. Fogalmuk sincs ugyanis, milyen betegség támadta meg a leletei alapján teljesen egészséges kisfiút. Aidan arcát születése óta megmagyarázhatatlan kinövés torzítja és rendszeres rohamok kínozták, melyek következtében az agya is sérült.

A kisfiú két évvel ezelőtt a kiírt időpontnál nyolc héttel korábban, farfekvéssel született egy nyugodt és eseménytelen terhesség után. A szülész azonnal az intenzív osztályra küldte a babát, ám a szülők ekkor még azt hitték azért, mert gyermekük koraszülött. Az, hogy súlyos beteg és egy szörnyen ritka genetikai betegségben szenved, csak később derült ki.

Aidant három héttel a születése után rendszeres rohamok gyötörték, végül olyan súlyosan sérült az agya, hogy az orvosok biztosak voltak benne, ha túl is éli, sose tud majd járni, beszélni, sőt, a környezetét se ismeri majd fel. A kis harcos, Aidan azonban nem adta fel, túlélte, sőt haza is engedték.


Remélik, hogy kiderül majd, mi baja van
Forrás: www.northumberlandgazette.co.uk

Csakhogy az alapbetegségére mindezidáig nem derült fény. A több tucat teszt, amit eddig elvégeztek rajta, mind negatív, ezért orvosai most kizárásos alapon próbálnak a végére járni, ami még több tesztet jelent. Most azt gyanítják, hogy a kisfiú Clove-szindrómában szenved, egy ritka genetikai betegségben, ami miatt abnormálisan fejlődik a bőr, a gerinc és a vérerek egy része is.

Aidan gondozása – még mindig pelenkát hord és a bébiételen kívül nem eszik semmi mást – anyagilag nagyon megterheli a szülőket: az édesapa otthagyta munkáját, hogy egész nap a fiával lehessen, míg édesanyja 8 óra helyett már csak 4 órát dolgozik, hogy a családnak legyen valamennyi jövedelme. Ám mint mondják, nem emiatt aggódnak igazán, hanem amiatt, hogy talán sosem derül majd ki, milyen betegséggel állnak szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik