Élet-Stílus

Megverte magatehetetlen betegét az orvos

orvos (orvos)
orvos (orvos)

A szívbeteg férfi a történtek után nem sokkal meghalt.

Noha az eset még tavaly történt Oroszországban, a felvételt, ami az orvos bűnösségét igazolja, csak most hozták nyilvánosságra. A döbbenetes képsorokon jól látszik, hogy a szóban forgó orvos először összeszólalkozik az intenzív osztályon fekvő betegével, majd röviddel ezután először a fején és szívtájékon is megüti. A beteg röviddel az eset után meghalt.

Azóta a rendőrség is vizsgálja a brutális esetet, melyben az ütlegelő orvost, Andrej Votyakovot is kihallgatták. A doktor azzal magyarázta tettét, hogy rettenetesen fáradt volt, az eset előtt 24 óráig volt ugyanis ügyeletben. A doktor és orvosi teamje ekkor érkezett meg a 45 éves beteghez, aki válogatott sértéseket vágott hozzájuk.

Votyakov saját bevallása szerint a fáradtságtól elvesztette a józan ítélőképességét, és kollégái jelenlétében kétszer is megütötte betegét, egyszer szívtájékon. Votyakov, akit egyébként egyik munkatársa sem próbált megfékezni, még arról is megfeledkezett, hogy biztonsági kamera rögzíti tettét. A beteg állapota egyébként nem sokkal az ütések után ismét rosszabbodott, műtőbe került, ám az életét már nem sikerült megmenteni. Azt egyelőre még a hatóságoknak sem sikerült kideríteni, hogy az ütésnek köze lehet-e a beteg halálához, ám amennyiben igen, úgy a doktorra börtönbüntetés vár.

A verekedő orvost egyébként még a felvétel közzététele előtt elbocsátották az állásából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik