Élet-Stílus

Nem evett, mert nem akart felnőni

Húsz éven keresztül éheztette magát, hogy fiatal és ártatlan maradhasson.

Tíz éves is alig volt, amikor először diétázni kezdett, állítólag azért, hogy megakadályozza, hogy felnőjön. A most a harmincas éveiben járó Helen Gillespie saját bevallása szerint folyamatosan rettegett azoktól a kötelezettségektől és attól a felelősségtől, amivel a felnőttlét együtt járt, ezért úgy gondolta, kitér előle. Anorexiás lett.

Megoldotta, hogy szociális munkás édesanyja és tanár édesapja mellett naponta mindössze 60 kalóriát egyen. Már 14 évesen a halál torkából hozták vissza az orvosok, és azóta is ki-be járkál a kórházba. Végül elérte, amit akart: soha nem volt kamasz, nem nőttek a mellei, és csak 26 évesen menstruált először, amikor egy jobb időszakában egészen 57 kilóig hizlalta magát.


Már kamaszként kis híján halálig éheztette magát
Forrás: Northfoto

Ezután visszaesett, amiért a szüleit és az ő túlzott elvárásaikat hibáztatta. Később rájött, hogy ő volt az, aki saját magával szemben irreális elvárásokat támasztott a zene, a tánc és az egyetemi tanulmányai tekintetében. Ekkor jött rá, hogy az egyetlen dolog, amiben igazán jó, a súlyvesztés. „Ellentétben a többi dologgal, a súlyomat tudtam kontrollálni, tudtam fogyni, ami vonzó tulajdonság lett a többi lány szemében.

Helen, aki mind a mai napig rákbetegeknek készült, speciális melltartót hord, hogy nőnek érezze magát, és aki azért osztotta meg történetét a brit Sun napilappal, hogy sorstársai tanuljanak belőle, azt mondja, szeretne normális életet élni. Szeretne családot, férjet, gyereket, még akkor is, ha tudja, mindig segítségre fog szorulni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik