Élet-Stílus

Kirúgták, mert nem akart nemi szervet szőrteleníteni

A korábbi gyakornok beperelte egykori munkáltatóját.

A 35 éves Jennifer Finley még csak nem is sejtette, mire vállalkozik, amikor jelentkezett egy nyugat-pennsylvaniai szépségszalon álláshirdetésére. Azt gondolta, egyszerű feladatokat kell majd elvégeznie, amilyen a hónalj, a comb, a vádli és a bikinivonal gyantázása. Csakhogy a vezetőség, közvetlenül azután, hogy elkezdett a szalonban dolgozni, bejelentette, hogy ha valaki azt kéri, vállalniuk kell a brazil gyantázást is. Ez a teljes fanszőrzet eltávolítását jelenti.

A főnökség közölte, hogy a gyantázást kizárólag nők végezhetik majd, akiknek egymáson kell begyakorolniuk a mozdulatokat. Finley ekkor jelezte, hogy hamarosan menstruál, ám ennek ellenére is alá akarták vetni a gyantázásnak. A nő ekkor közölte, hogy nem hajlandó a feladatra, ezután rövidesen kirúgták.

Ügyvédje azt állítja, egykori munkáltatója több ponton is szabályt sértett: például akkor, amikor csak női munkaerőt jelölt ki az intim gyanta elvégzésére, majd akkor is, amikor kötelezte a munkatársakat, hogy egymáson gyakoroljanak. Az ügyvéd véleménye szerint egy munkáltató sem várhatja el a munkatársaitól, hogy kollégája ánuszát vagy nemi szervét szőrtelenítse, egy amúgy meglehetősen fájdalmas módszerrel. A nő természetesen nagy kártérítést követel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik