Élet-Stílus

Még a szemmozgását is hallja egy brit nő

Annyira utálta különleges képességét, hogy meg is süketült volna azért, hogy megszabaduljon tőle.

Meg kell mondjuk, valahol egyetértünk a 47 éves Julie Redfernnel, aki fittyet hányt arra, mit tanácsolnak az orvosok, inkább kés alá feküdt, hogy megszabaduljon egy hét éve tartó szenvedéstől.

A nő ugyanis egy ritka és és meglehetősen szokatlan betegségben szenved, aminek velejárója, hogy a szervezetében zajló legapróbb és nekünk többieknek tökéletesen hallhatatlan folyamatot is tisztán hall. Így például a szívverését, az agya mozgását a koponyájában, a szeme mozgását vagy a vére áramlását.

Az első furcsa hangokat negyvenévesen, tetriszezés közben fedezte fel. Sokáig próbálta kitalálni, mit hall, mígnem rájött, hogy a saját szemének mozgását, ahogy a képernyőn követi a kockákat. Azonnal orvoshoz ment, aki azt mondta neki, a tüneteket a kor okozza, mert állítólag van olyan, hogy valaki öregedés közben nem egyre rosszabbul, hanem egyre jobban hall.


Minden furcsa kis zajt hall
Forrás: The Daily Mail

Ezt Julie se nagyon hitte el, azt bizonygatja, hogy a tüneteket egy, már több mint 20 éve történt biciklibaleset okozza, ahol komolyan megütötte a fejét. Ámde függetlenül attól, mitől hall ennyire jól, Julie úgy döntött, megszabadul a különleges képességétől, mielőtt az az őrületbe kergeti. Kés alá feküdt, és ezzel kockáztatta, hogy esetleg az életben többet nem hall majd.

5 órán át operálták, míg a sebésznek sikerült kitöltenie a nő belső fülében lévő kisebb-nagyobb lyukakat, amelyek a tüneteit okozták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik