Élet-Stílus

A férfiaknak muszáj megnézniük más nőket is

A nők gusztálása segít, hogy minél több utódjuk legyen. Állítólag.

Rendszeresen azon kapja a párját, hogy csinos nőket stíröl az utcán, az autóból, a strandon? Ilyenkor kiakad, felrója neki, veszekednek? Ne tegye! A férfiaknak ugyanis egyszerűen muszáj megnézniük a környezetükben lévő nőket, az evolúció ezt programozta beléjük.

Legalábbis a Stirling és a Glasgow Egyetem szakemberei szerint, akik – van egy sanda gyanúnk – valószínűleg egytől egyig olyan férfiak lehettek, akik szeretnek nőket nézni. Mi más lenne a magyarázat arra, hogy éveket töltöttek egy laborban azzal foglalatoskodva, hogy valamilyen – bármilyen – rejtett kapcsolatot találjanak a nők bámulása és az evolúció között?


Muszáj megnézniük
Forrás: Shutterstock

Egyébként találtak, de előre szólunk, az összefüggés igen nyakatekert lesz. Eszerint a férfiaknak a kezdetektől érdekük az, hogy minél több csinos nővel létesítsenek kapcsolatot, hiszen így biztosíthatják, hogy minél több utódjuk legyen és a génállományuk fennmaradjon. Nos, ahhoz, hogy minél több csinos – és persze az övéktől különböző génállományú – nővel ismerkedhessenek meg, annál többet kell megnézniük és közülük kiválasztaniuk.

Ehhez egyébként vizsgálatokat is végeztek, nőkkel és férfiakkal vegyesen, amikből kiderült, hogy míg a nők annál vonzóbbnak tartanak egy arcot, minél ismerősebbek a vonása, a férfiaknál a különbözőség az igazán vonzó. Vagyis minél kevésbé emlékezteti őket egy nő egy általuk már ismert nőre, annál vonzóbbnak tartják majd.

Mondtuk, hogy nem egyszerű.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik