Élet-Stílus

Duplán kell fizetniük a WC-ért a kerekesszékeseknek

kerekesszék (kerekesszék, )
kerekesszék (kerekesszék, )

Nem elég, hogy a Déli pályaudvarnál nem akadálymentesített a mosdó, a segítőktől is pénzt kérnek WC-használati díj címén.

Az alábbi – felháborító – történetet egy olvasó osztotta meg 1.kerület.ittlakunk.hu oldalon:

Déli pályaudvar, lépcsős wc, kerekesszékes kislánynak pisilnie kell, már sír, mert annyira kell neki. Két konduktor leviszi őt kézben, mert ugye a kerekesszék levitele nem megoldott. Miért is lenne egy pályaudvaron akadálymentesített wc! De tovább az eseményekhez. Wc-felügyelő előre kérné a pénzt, biztos nem vitt még mozgássérültet a kezében, mert akkor tisztában lenne vele, hogy elég nehéz gyereket fogva fizetni. De mindegy. Konduktorok besietnek vele, hogy majd kifelé fizetnek. Emberünk, a wc éber őre csak a jussát követeli.

Megyek én is egy másik mozgássérülttel, kifizetem a másik kislány díját is, mire az éber wc-s: ‘de a kisérőket is ki kell fizetni, mert számláló van a falra szerelve’. Gondolom, a becsületes alkalmazott meg ne lopja a tulajt! Lerovom most már nem a wc használati díjat, hanem a látogatásit, mint a múzeumban. Ez Magyarország emberséges társadalma!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik