Élet-Stílus

Ivás nélkül rúgnak be a tinik

Óvszer helyett most alkoholt szippantanak. Állítólag így gyorsabban hat.

Az új dili megállíthatatlanul terjed, pedig életveszélyes. Majdnem annyira, mint néhány hónapja az óvszerszippantás, amiről felvételek ezrei készültek és szállták meg a legnagyobb közösségi szájtokat és videómegosztókat.

Az új dili, az alkoholszippantás most pont ebben a vírusszerű terjedés fázisban tart. Egymás után készülnek a videók, a fiatalok pedig nem is tudják, hogy a látszólag jó móka, az, hogy egy korty nélkül is be tudnak rúgni, igazából nem más, mint egy veszélyes játék az egészségükkel, rosszabb esetben az életükkel.

Hogy miért? Az orvosok szerint az csak egy dolog, hogy az alkoholszippantás szörnyen addiktív, mert még ennél is rosszabb az, milyen hatást gyakorol a szervezetre. A beszippantott alkohol a hagyományos útvonal helyett – gyomor, máj, véráram, agy – a tüdőből egyenesen az agyba lő ki, ahol pusztítani kezd. Ha valaki túl sokat szív, értelemszerűen nem tudja kihányni a felesleget, kórházba kerülhet, sőt, mérgezést is kaphat.

A szakemberek szerint aggasztó az is, hogy a fiatalok egymásnak ajánlgatják a módszert. Különösen lányok körében népszerű, akiket azzal nyer meg, hogy úgy tudnak berúgni, hogy ahhoz egyetlen kalóriát sem kell elfogyasztaniuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik