Élet-Stílus

Halott kölyköt temetett a gyászoló kutya

Szívbemarkoló felvétel egy négylábú temetésről.

Mostanában szinte egymást érik azok a videók és fényképek, melyek azt bizonyítják, hogy négylábú kedvenceink pontosan ugyanúgy éreznek – szeretnek, gyászolnak, örülnek, szomorkodnak – mint mi, emberek. Ennek ellenére, sokan még mindig kételkednek…

Íme egy újabb felvétel, ezúttal arról, hogyan temeti el egy felnőtt kutya egy halott kölyök testét. A videót egyébként szombaton töltötték fel az internetre, és mondanunk se kell, azóta több százezren látták. Köztük olyanok is, akik biztosak benne, hogy a videó „főhősét” nem a gyász, hanem az éhség vezette, és csak későbbre „tette félre” a tetemet.

Nos, a magunk részéről egész sok mindent üzennénk nekik is, ám egyelőre megelégszünk azzal a néhány sorral, amit Marc Bekoff, a Colorado Egyetem biológusa írt a videóval kapcsolatban a Psychology Today oldalán.

Szerinte az állatok pont úgy érzékelik az alapvető érzelmeket, legyen az öröm, szomorúság vagy gyász, mint az emberek. „A videóban szereplő kutyáról nem derül ki, hogy csupán egy jószívű idegen-e vagy a kölyök anyja, az mindenesetre biztos, hogy rituálisan, gyakorlott mozdulatokkal végzi a temetést, és addig nem hagyja el a helyszínt, amíg be nem fejezte azt.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik