Élet-Stílus

10 centis „farokkal” küzd egy kínai csecsemő

Édesanyja hiába kérleli az orvosokat, az elváltozást nem távolítják el.

A mindössze 7 hónapos kínai kisfiú, Xiao Wei eddigi életét javarészt orvosok között, kórházban töltötte. Mindezt a születési rendellenessége miatt, amire ebben a pillanatban is próbálnak gyógymódot találni kezelőorvosai. Xiao ugyanis nyitott gerinccel született, annak is az egyik legritkább és legsúlyosabb fajtájával, egy úgynevezett Myelomeningocelével.


Bíznak a gyógyulásban
Forrás: Europics (Cen)

Ez egy olyan fejlődési rendellenesség, amit súlyos folsavhiány idéz elő a magzat gerincében és központi idegrendszerében. A Myelomeningocele, csakúgy, mint Xiao esetében, akkor alakul ki, ha a velőcső nem záródik rendesen és több csigolyán is záródási defektus jön létre. Ilyenkor a gerincvelő és az azt körülvevő burok előtüremkedik és zsákot képez a magzat hátán. Xiao esetében ez a zsák előrehaladott állapotban van: az orvosok szerint több mint 10 centis.

Épp emiatt nem tudják egyszerűen „csak úgy” eltávolítani. Az orvosok attól tartanak, ha így tesznek, a kinövés egy idő után újra megjelenik, ráadásul maga az eljárás is veszélyes. Mivel érinti a gerincvelőt, fennáll a veszélye, hogy a műtét Xiaot egy életre lebénítja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik