Élet-Stílus

A női orgazmus típusai

Minden férfinek tisztában kell lennie azzal, hogy a nők szexuális kielégülése sokkal összetettebb.

A nőknél sokkal nagyobb szerepe van a kielégülés elérésében: a kapcsolatnak, az erotikus, romantikus feltételeknek. A legfontosabb, hogy hangulatilag, érzelmileg rá tudjanak hangolódni a partnerre, át tudják magukat adni a gyönyörszerzés hangulatának.

Két nő között sokkal nagyobb eltérések vannak a szexuális reagálás létrejöttében és az orgazmus feltételeiben, jellemzőiben, mint két férfi kielégülési jellemzői között.

Azt szokták mondani, hogy férfiak izgalmi állapotba kerüléséhez leginkább látvány- (vizuális) ingerek kellenek, míg nőknél fontosabb a bőrkontaktus, simogatás, azaz a „taktilis” ingerek. A férfiaknál ezek hatására bekövetkezhet a merevedés, nőknél a hüvelykörnyéki nedvesedés, a lubrikáció. A hüvelybejárat környéki mirigyek, a Bartholin-mirigyek termelik azt a váladékot, mellyel a szeméremrés és a hüvely is sikamlóssá válhat. Van olyan nő, akinek a nedvesedéshez elég a vizuális inger vagy a fantázia is. Akik eddig a szintig sem jutnak el, semmilyen módon, azokat hagyományos szóval frigideknek szokták nevezni. A többieknél csak orgazmuszavarról beszélhetünk.

Egy kis biológia

Anatómiailag (az embrionális fejlődést is tekintetbe véve) a férfi hímvesszőjének a nő csiklója felel meg, mely a szeméremrés felső részében, a nagyajkak találkozásánál található. Bőrredők szegélyezik, és kis „fitymája” is van, amiből izgalmi hatásra előbújik. Itt található a legtöbb olyan idegvégződés, amely a szexuális izgalom fokozásában, végül az orgazmus előidézésében szerepet játszik. Ezzel magyarázható, hogy a nők többségénél, 60-70 százalékánál elsődlegesen csiklóorgazmusról beszélhetünk (a csikló más néven klitorisz). A nők nagyobbik része a csikló simogatásával, dörzsölésével, vagy nyelvvel történő ingerlésével jut el a legkönnyebben az orgazmushoz.

Még többre kíváncsi? Kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik