Élet-Stílus

Öt dolog, amitől szerencsés lesz a házasság

esküvő (esküvő, )
esküvő (esküvő, )

Piros alsó, búza és egy darabka sütemény is kell hozzá.

Azt, hogy manapság finoman szólva is szkeptikusan állunk a babonákhoz (egész konkrétan a többségünk csak legyint rájuk) az Oltári Esküvő blog szerzője is elismeri. Ugyanakkor emlékeztet, a régi öregek talán mégsem véletlenül találták ki őket, hanem azért, mert hatásosak voltak.

És valóban, az esküvőt övező babonák közül jó néhány odahathat, hogy a kapcsolat kibírja a legvadabb viharokat is. Így például kifejezetten hasznos a „kampánycsend” elnevezésű babona, amely azt ígéri, szerencsét hoz a fiatal párnak, ha a házasságkötésüket megelőző napon egy szót sem váltanak, sőt még csak nem is találkoznak.

Ha belegondolunk, ebben van valami. Akkor, amikor mindenki egy kicsit felfokozottabb idegállapotban van a rohangálás, az idegesítő telefonok, a vendégek és az egész „nagy nap” életérzés miatt, egyetlen rossz szó vagy a legártatlanabb félreértés is hatalmas vitákat robbanthat ki, ami még az esküvőt is veszélybe sodorhatja. Azt, hogy jobb a békesség, már évtizedekkel korábban is pontosan tudták.

Szeretné tudni, hogy miért nem mindegy, milyen színű a menyasszony fehérneműje? Kíváncsi, hogy miért kell a fiatal férjnek búzával kedveskednie a feleségének? Olvassa el az Oltári Esküvő blogon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik