Élet-Stílus

Gyógyszer, ami leszoktat az ivásról?

Gyógyszerek (Gyógyszer, Pirula)
Gyógyszerek (Gyógyszer, Pirula)

Eredetileg kopaszodás ellen adják, de az ivás ellen is hatékonynak tűnik.

Legalábbis ezt a meglepő eredményt kapták azok a kutatók, akik a George Washington Egyetemen az egyik népszerű hajhullás és kopaszodás elleni szert, a Propeciát tesztelték. Kiderült, hogy azok a férfiak, akik ezt a szert kapták a magasodó homlokuk ellen, kevésbé kívánták az alkoholt, sőt még a szexet is.

Hogy ez minek köszönhető, arra egy 535 férfi részvételével végzett klinikai vizsgálat kereste a választ, kevés sikerrel. Azt ugyanis megállapították, hogyan állítja meg a szer a kopaszodást (blokkolja a tesztoszteron dihidrotesztoszteronná alakulását), de azt nem, hogy milyen hatással van az agy más hormontermelésére.

Dr. Irwig, a kutatás vezetője azt gyanítja, hogy a szer az agy alkohollal kapcsolatos hormonjainak a termelődését is megpiszkálja, így lehet az, hogy a gyógyszert szedő férfiak kevésbé bírják az italt, ráadásul ezt a keveset is csak nehezen heverik ki másnap.

A Live Science nevű tudományos lap arról is beszámolt, hogy a nem kívánt mellékhatásokat a férfiak akkor is érezték, amikor már nem szedték a gyógyszert.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik