Élet-Stílus

Nem okoz rákot az orális szex

Nem kell változtatni a szexuális szokásokon, még Micheal Douglas miatt sem.

A Johns Hopkins kutatása szerint a humán papillomavírus (HPV) fertőzésekkel összefüggő száj- és garatrákban szenvedő betegek házastársai vagy hosszú távú szexuális partnerei esetében nem magasabb a szájüregi HPV-fertőzések előfordulása. Az eredmények arra utalnak, hogy a tartós kapcsolatban élő pároknak nem kell változtatniuk szexuális szokásaikon.

“Azt ugyan nem garantálhatjuk a betegek partnereinek, hogy biztosan nem alakul ki bennük HPV-fertőzés vagy daganat, kutatásunk eredményei azt mutatják, hogy nincsenek kitéve a szájüregi fertőzések magasabb kockázatának, ami arra utal, hogy esetükben továbbra is alacsony a HPV okozta szájrák kialakulásának kockázata” – számolt be az Amerikai Klinikai Onkológusok Társaságának éves konferenciáján Gypsyamber D’Souza, a Johns Hopkins Egyetem Bloomberg Orvosi Karának munkatársa.

Az Egyesült Államokban egyre nő a férfiak körében a HPV-fertőzéssel összefüggő szájrák előfordulása, és a vírus átvitelétől való félelem szorongáshoz, váláshoz, illetve a nemi élet korlátozásához vezethet a párok esetében.

Még többre kíváncsi? Olvasson tovább ide kattintva!

 

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik