Élet-Stílus

Vakbele helyett a petefészkét vették ki

Mutet(210x140)(4).jpg (műtét, egészségügy, orvosok,)
Mutet(210x140)(4).jpg (műtét, egészségügy, orvosok,)

Az öt hónapos terhes kismama belehalt a tévedésbe.

Háziorvosa szűnni nem akaró, elviselhetetlen hasfájással küldte kórházba, ahol azonnal megállapították, hogy vakbélgyulladása van. Az öt hónapos terhes Maria De Jesust azonnal kiírták műtétre, és ekkor kezdődtek a gondok. Az asszonyt ugyanis két újonc sebész operálta, akik a gyulladt szerv helyett a nő egészséges petefészkét távolították el.

A hibára egyébként ekkor nem derült fény, csak két héttel később, amikor a nő újra kórházba került, újra a fájdalom miatt. Eddigre elkészült az a patológiai jelentés is, amelyből kiderült, hogy a sebészek nem távolították el a gyulladt vakbelet, ám az orvosai ezt a jelentést nem kérték le, így nem is olvasták el. Egészen addig nem, míg a nő el nem vetélt.

Mrs. De Jesus eddigre már rendkívül súlyos állapotba került: vérmérgezést és szepszist kapott a kezeletlen vakbél miatt, és hiába tettek meg mindent az orvosai, hiába távolították el a mérgező folyadékot a hasüregéből, két nappal később meghalt.

Az eset egyébként 2011. novemberében történt, és azért került újra elő, mert a napokban indult a per, amit a nő hozzátartozói indítottak a kórház ellen. „Ezen nincs mit szépíteni, ez gyilkosság volt” – nyilatkozta a megtört férj, majd hozzátette, fogalmuk sem volt róla, milyen súlyos hibát követtek el a nő orvosai. „Ha a feleségem nem újoncok kezébe kerül, még ma is él” – tette hozzá.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik