Élet-Stílus

Bikinitrendek: kis mellre minta kell, nagy fenékre francia

bikini (bikini, árvíz 2013, )
bikini (bikini, árvíz 2013, )

Színekben a neon, mintákban a batikolt viszi a prímet a bikinitrendben, és egyre több helyen lehet egyberészest is kapni. De mielőtt elindulunk vásárolni, érdemes tudni, hogy mi áll jól az alakunkra. Minden a bikiniről.

Jennifer Lopez Live it up című klipjében bemutat mindent, ami ezen a nyáron kell a strandra: a Pitbullal készült partiszongforgatásáról kiszivárgott fotókon felvonultatja a kötelező kiegészítőket, majd prezentálja a tökéletes fürdőruhát: egy barackszínű egyberészest exkluzív nyakmegoldással, és egy diadémmel felturbózva-írja a HVG.

A fürdőruha évekig száműzetésben volt, vagy legalábbis mamisnak csúfolták, de a tavalyi szezonban már egész csinos modellekre lehetett bukkanni, most pedig már a nagyobb ruházati láncoknál egyre szélesebb választékot találunk a legújabb szín- és mintatrendekben. Az egyberészes attól lesz szexi, ha pántnélküli, vagy van rajta valami extra: egy egyedi kivágás, vagy a Lopezes nyakmegoldás.Az énekesnő pedig a legjobb példa arra, hogy mindenkinek lehet bikinialakja, csak tudni kell, hogy milyen szabással és mintával lehet előcsalogatni a szirén énünket. De a gyengébb pontok elfedése is lehetséges a megfelelő strandfelszereléssel.

Kis mellek

Nincs olyan, hogy csúnya dekoltázs, ez a nők szerencséje. Bármekkora is a mellbőség, azt lehet úgy hangsúlyozni, hogy szexi legyen. A kismellűek a legtöbbször push-uphoz nyúlnak, kicsit becsapós megoldás, de lelkük rajta. Viszont érdemes odafigyelni, hogy a felpolcoló hatás ne legyen túl sok, ezért az ujjszabályt érdemes betartani: a két mell között legalább egy ujjnyi távolság legyen.

Aki nem szereti a szivacsot, az mintákkal is machinálhat: a nagy, feltűnő mintázat optikailag nagyít, ahogy a háromszög alakú bikinifelső is, amire egy feltűnő nyaklánccal még rá lehet erősíteni.

A nyakbaakasztós pánt is erősít a mellrészen, a metál, vagy világos színektől ugyancsak dagadhatunk a büszkeségtől, mivel a figyelmet a dekoltázsra a vonzzák. A széltében csíkos anyagokkal pedig kerekebbnek látszik a mell.

Nagy mellek

Aki nincs megáldva nagy mellekkel, az irigykedik rájuk, de a nagymellűek sokkal több gonddal küszködnek, ha bikiniválasztásról van szó. Nem kaphatnak magukra valami kósza textilt: annak tartás kell, a pánt pedig kardinális kérdés. Tilos például a nyakbaakasztós megoldás, mert nemcsak összenyomja, hanem úgymond a nyakra is helyezi a mellek súlyát, ami egészségtelen a gerincre nézve: görbén senki nem néz ki jól, még nagy mellekkel sem. A széles pánt áldás lehet, ahogy a merevítővel kiképzett felsőrész is. A szivacs ugyancsak segíthet, ha nem push-upos, hanem csupán szép formát ad a mellrésznek.

Keskeny csípő

A fiús alakon is lehet javítani bikinivel. A keskeny csípőjű nőknek szerencséjük van, mert vékonyak ezért bármilyen szín – és mintakavalkádot megengedhetnek maguknak. A bikini alsó részénél érdemes egy vastagabb pántút választani a spagettipánt helyett, előbbi ugyanis kerekíti a csípőt. Azzal is kompenzálhatjuk a keskeny csípőt, ha a felsőrész apróbb, de a forrónadrág is tökéletes megoldás erre az alakra, mert optikailag szélesít.

A vékony, deszka nőknek találták ki a trikinit, illetve a derékpántokkal, és mindenféle kötésekkel megbolondított fürdőruhákat, mely csak akkor jól néz ki, ha nem vág be. Ezért a kötős pánt is csak ezen az alakon mutat jól, sőt ha magasan van megkötve hosszítja és karcsúsítja a lábat.

Széles csípő

A Jennifer Lopez-féle alakra találták ki a strandkendőt, hiszennem mindenki olyan büszke a fenekére mint J-Lo. Már szinte minden üzletben a bikinihez mintában passzoló strandruhát is lehet kapni, ezek is jó szolgálatot tehetnek szégyenllősebbeknek. A széles csípőnél arra kell figyelni, hogy a kendő, vagy a strandruha könnyű esésű legyen, és ne passzentos.

Pocak

Akit zavar a hasa, az vagy csináljon hasizomgyarkolatokat, vagy vegyen egyberészest! A megfelelő mintával, illetve anyaggal teljesen el lehet fedni a dudorokat, az elasztikus matéria szép sziluettet ad, és nem töri meg az alakot, ahogy a bikini. Minél nagyobb az uszógumi, annál sötétebb színt érdemes választani, de nagyobb mintákkal is el lehet vonni a figyelmet a pocakról.Aki barnulni is szeretne, választhatja a trikó-bikinit, ez nemcsak nagyon trendi mostanság,hanem a felsőrészt felpöndörítve nap is éri a hasat.

XXL

Aki nem nádszálvékony, az ugyanúgy lehet nagyon szexi a strandon. Az egyik ruházati üzlet például Beyoncéval reklámozza a strandkollekcióját, aki kilóg a szokásos bikinimodellek sorából szélesebb csípőjével, és vastag combjával. De a H&M még tovább ment, egy külön bikinikampányához 16-os (Európában 44-46) modellt kért fel, és csak egy apró + jellel különböztette meg a kollekciót, ezzel is erősítve az öntudatát a L-nél nagyobb méretekkel rendelkező hölgyeknek. A szélespántos alsórész, és a magasderekúfranciabugyi a leginkább ajánlott a párnás alkatra. Ha pedig elege van a feketéből, bátorkodhat neonszínekkel, és mintákkal is, az úgy nevezett ‘fatkini’ tervezője akár 54-es méretig is elmegy a rikító modellekkel. A hatalmas darabokat egy divatblogger találta ki, és 50 dollárért árulja internetes áruházában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik