Élet-Stílus

Két nap alatt tizenhárom szívrohama volt

szivroham(960x640)(5).jpg (szívroham)
szivroham(960x640)(5).jpg (szívroham)

A 42 éves édesapa szívbetegségét mind a négy fia örökölte.

Miután két nap alatt 13 szívinfarktust szenvedett el egy ritka szívbetegség következtében, a 42 éves acélmunkás, Brian Harries orvosai úgy döntöttek, itt az ideje az átültetésnek. A férfi a gyenge szíve miatt azonnal felkerült a transzplantációra – és ezzel együtt a szervre – várók listájára, de még várnia kell.

Ráadásul nem csak azzal a tudattal kell megbirkóznia, hogy új szívet kap. Miközben az orvosok vizsgálták, közölték vele azt is, hogy 50 százalék a valószínűsége annak, hogy a betegséget továbbörökítse. A férfi és felesége 5 gyereket nevel: négy fiút és egy lányt. Az orvosok őket is megvizsgálták, és kiderült, hogy a négy kisfiú, a nyolcéves Luke, a hétéves Taylor, az ötéves Charlie és a négyéves TJ is örökölték a betegséget.

A kicsiknek egész életükben gyógyszert kell majd szedniük, hogy kordában tartsák a betegségüket, és még így sem kerülhetik el a teljes szívátültetést. Még a házaspár legkisebb gyermeke, a kétéves Brieanna is beteg, igaz, ő még túl fiatal ahhoz, hogy az orvosok egyértelműen diagnosztizálhassák.

Brian és felesége teljesen összetörtek, azt mondják, ha tudtak volna arról, hogy a férfi állapota ilyen súlyos, és ilyen könnyen öröklődik, nem vállaltak volna öt gyereket, hanem egynél megálltak volna.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik