Élet-Stílus

4 ok, miért menjen kalandparkba (X)

Csúszó- és bobpályák, ösvények, labirintusok és rengeteg élmény. Mutatjuk hol.

Oxygen Adrenalin Park – Minden időben


Az Oxygen Adrenalin Park a főváros zajától távol, mégis ahhoz közel (egy órányi távolságra) a Mátra déli lejtőjén található. A 16 hektárnyi területen kialakított parkot azzal a céllal hoztuk létre, hogy az ide látogatók magas színvonalú körülmények között, gazdag programkínálatból választva, feledhetetlen élményeket szerezzenek a Mátrában töltött idő alatt. Parkunkban az 1 évestől a 99 évesig, mindenkinek kínálunk szórakozási lehetőséget. Az ország legmagasabban fekvő kalandparkjában nemcsak az adrenalint termelő élményektől áll el a vendégeink lélegzete, hanem az eléjük táruló panorámától is. Derült időben Kékes-tetőtől az Alföldig elláthatunk.

A parkban jelenleg több mint 30 játék és élményelem (pl. téli-nyári bobpálya, quadpálya, függőhíd, canopy, kalandpark, mászófal, eurobungy, játszóház, íjászat, jet-ski, vizi akadálypálya, erdei labirintus, trükkös kerékpárok, toronycsúszda, …stb.), büfé, étterem, kávézó, panzió várja a látogatókat.

400 m2-en, 4 szintes beltéri játszóházi labirintusunkban minden gyermek kedvére szaladgálhat, csúszhat, mászhat, kapaszkodhat, vagy elmerülhet a labdatengerben.

Az Oxygen Adrenalin Park területén egy max. 72 fő befogadására alkalmas I. osztályba sorolt panzió áll az idelátogatók rendelkezésére. Panziónkban kényelmes, tágas (3-6 ágyas) szobákkal, apartmanokkal várjuk a kisebb nagyobb családokat, baráti társaságokat, csoportokat.

Még többet tudhat meg, ha ide kattint: www.adrenalin-park.hu

 

 

Outdoor? Kaland? Kihívás? Exkluzív környezetben? Irány a Kalandsziget-Tihany erdei kalandpark!


A Kalandszigettel álmunk és célunk, hogy a természettel együttműködve, a fák és a természet folyamatos gondozása mellett, igazi kikapcsolódást tudjunk biztosítani minden kedves látogatónknak.

A Kalandsziget Tihany kalandpark is, meg nem is. A vadregényes, kacsák által látogatott, dimbes-dombos, bozótos erdőben a kiemelt biztonsággal, a fák speciális hangvizsgálatával és franciaországi építési tapasztalatokkal létrehozott, három különböző nehézségi fokú akadálypályán, a mászó fán, a félköríves lecsúszó pályán és óriás lecsúszónkon kihívást és kalandot, míg a fák tövében, Tihany természetvédelmi környezetében nyugalmat és pihenést is találnak kicsik és nagyok, fiatalok és idősebbek.

A kalandpark a Balaton körül egyre ritkábban fellelhető szabad strandok egyikének, a Gödrös szabad strand közvetlen szomszédságában található.

Pályák közel 80 akadállyal:

–     2 db gyermek pálya – 1 méter magasságban (2-3 éves kortól, szülői felügyelettel)

–     4 db felnőtt pálya – 5-8 méter magasságban (130 illetve 140 cm magasságtól)

–     famászás: Mesterséges fogások segítségével lehet meghódítani egy 15 m-es fát úgy, hogy közben végig biztosítva van a mászó

–     óriás lecsúszó – egyedülálló az országban, gyönyörű kilátás, magasság, természetes szintkülönbség (140 cm méter magasságtól)

Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Egyesületének tagjai is legyőzték az akadályokat, valamint a nagycsaládos egyesületek támogatása is kiemelt cél.

A főszezonon kívüli időszakokban (május – október) egyedi ajánlatokkal várják osztályok, csoportok, kisebbek társaságok, kalandozni vágyók jelentkezését

További információk: www.kalandsziget-tihany.hu
Keressen minket a Facebook-on is: Kalandsziget Tihany

 

Mecsextrém Park – Játszótér kicsiknek és nagyoknak

Az ország egyik legnagyobb erdei kalandparkjában, a pécsi Mecsextrém Parkban garantáltan jól érzi magát az egész család. Az alpesi kötélpark a fák ágai között ügyességet kíván felnőttől, gyerektől egyaránt, az európai viszonylatban párját ritkító, 25 kocsiból álló erdei bobpályán egyedülálló kaland részesei lehetünk.

A parkban található mászófal nyolc méter magas és hat különböző nehézségű útvonallal „kényezteti“ a kezdő és profi mászókat. 100 m2-es játszóházunkban várunk minden aktív gyereket, akinek nincs otthon három emelet magasságban beépített beltéri játékvára, amely ideális terep csúszkálásra, ugrálásra, kergetőzésre. A mintegy 40 méter hosszú játszóvárat ügyességi elemek tarkítják, ezek egyik része a kisgyermekek adottságainak megfelelően használható, míg a vár másik felén a nagyobbak szórakozhatnak, játszhatnak.

A Park jelentős területe akadálymentesített és a játékok egy része mozgáskorlátozottak számára is használható vagy használhatóvá tehető.

Az egész napos élményprogramokat kínáló kalandpark a családok és az osztálykirándulók mellett speciális ajánlattal várja a céges csapatépítő programok, családi napok szervezőit is, emellett gyerekzsúrok, születésnapi rendezvények helyszínéül is szolgálhat.

Új játékelemek:

  • Lőszimulátor

  • Fenyves labirintus

  • Frizbi pálya

  • Mezítlábas tanösvény

Töltsd le, nyomtasd ki és használd fel kedvezményes kuponunkat a MECSEXTRÉMBEN!

 

 

Csillagösvény – Közép-Európában egyedülálló tematikus sövénylabirintus Ópusztaszeren

Élményparkunk a Nemzeti Történeti Emlékpark szomszédságában, Szegedtől 30, Budapesttől csupán 90 percnyi autóútra várja az eltévedni vágyókat!

A sövénylabirintus a 21. század mérnöki precizitásával megtervezett fagyal-ültetvény. A legendás csodaszarvast formázó sövényfalak 3,5 kilométer hosszan kanyarognak. Az elágazásoknál a térség történetével, kultúrájával, élővilágával, érdekességeivel kapcsolatos, többféle tematikájú, választhatóan magyar vagy angol nyelvű kérdésekre adott válaszok segítenek a helyes út megtalálásában.

Az útvonal fahidakon vezet át, végül egy kilátó nyújt pihenési lehetőséget. A fűzfafonat-labirintus 1200 méter hosszúságú, embermagasságú falait a Tisza-parti füzek ágaiból fonták, és egy honfoglalás kori övcsat mintáját formázza. A logikai szőnyeglabirintusok szórakoztató és egyben gondolkodtató interaktív játékok. A számháború pálya 138 fája az igazi hungaricumnak számító számháborúzásnak ad otthont. Ezen felül kötéllabirintus, népi fajátékok, különleges homokozó játszótér homok- és víz transzportáló eszközökkel ígérnek kellemes kikapcsolódást. Időnként éjszakai labirintusozást rendezünk, de a természetes környezet, a jó levegő mindig várja a különleges élményekre vágyókat! Újdonság lesz nyártól a rendezvényjurtánk, amely egy nádfedeles szárazmalomra emlékeztet.

Találd meg Te is a kivezető utat Európa legnagyobb sövénylabirintusából!
Téged is vár a Csillagösvény Öko Élménypark!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik