Élet-Stílus

Tíz perc magassági mámor Budapest szívében

Hat hétig lehet kipróbálni az Erzsébet téren felállított óriáskereket. Később átköltözik a Sziget Fesztiválra a szerkezet.

Sziget Eye névre hallgat az a cirka 65 méter magas óriáskerék, amelyet pénteken állítottak fel a fővárosi Erzsébet téren. Egyszerre 332 ember ülhet föl rá, s a menetidő legalább tíz perc. Tériszonnyal küzdő kollégáink hősiesen le is tesztelték a monstrumot, íme:

Mérnökök és matektanárok kedvéért a pontos paraméterek: a szerkezet 65 méter magas, és 37 darab nyolcszemélyes, légkondis kabinnal üzemel. Sőt, még egy négyfős VIP-kabin is helyet kapott rajta. Darabjait 24 konténerben szállították Budapestre, majd egy 160 tonnás daru segítségével hat nap alatt húsz ember építette fel.

A vállalkozó szelleműeknek most hat hetük van arra, hogy a belváros szívében kipróbálják a szerkentyűt. Vasárnaptól csütörtökig reggeltől éjfélig, hétvégén reggeltől hajnali kettőig tehetik ezt meg. A mulatság azonban nem olcsó. A Facebookon fellelhető információk szerint felnőtteknek 2400 forint egy menet. Alacsony felnőtteknek és gyerekeknek kilencszázzal olcsóbb.

Kattintson a képre a panorámáért!
Fotó: Berecz Valter

Az óriáskerék egyébként nem nálunk debütál. Megjárta már Párizst, Brüsszelt és Milánót is. A belvárosi állomás után a Sziget Fesztiválon folytatja turnéját.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik