Élet-Stílus

Gyerekükként nevelték a szarvast, most elveszik tőlük

A család életét egy új szomszéd tette tönkre.

Lilly, a szarvaslány kálváriája öt éve kezdődött, amikor vemhes anyját közvetlenül egy michigani házaspár háza előtt elütötte egy autó. A haldokló állatnál azonnal megindult a szülés és végül két gidának adott életet. Míg Lilly testvére nem élte túl az esetet, a nőstény gida megmenekült. Többek között a házaspár lelkiismeretes és fáradhatatlan ápolásának köszönhetően.

A szóban forgó, névtelenséget kérő házaspár ugyan jelentette a balesetet, és segítséget kért a rendőrségtől, ám azt a választ kapták, hagyják sorsára a gidát, mert úgyis meghalna magától. Nem így lett, azóta öt év telt el, és Lilly azóta teljes értékű családtag lett. A kanapén alszik, tévét néz és imád a testvéreivel – két kutyával és három macskával – a hátsó kertben játszani.

A gondok akkor kezdődtek, amikor új szomszéd költözött melléjük, akinek egyik vendége jelentette őket az állatvédőknek. Mivel Michiganban tilos vadállatokat háziállatként tartani, a család most azzal szembesült, hogy Lillyt vissza akarják engedni az erdőbe, még akkor is, ha az állat egy percet nem élt még „eredeti” környezetében és valószínűleg rövid időn belül elpusztulna.

A család most abban reménykedik, hogy a hatóság ezegyszer, a különleges körülményekre tekintettel kivételt tesz, és ha nem is maradhat velük, legalább azt elérik, hogy egy közeli állatsimogatóba vigyék, ahol gyakran látogathatják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik