Élet-Stílus

Keverjen koktélt mosogatógépben!

Netes őrületté vált a csokoládés vodka elkészítése.

Nemcsak a szennyes edényeket varázsolja csillogóvá a mosogatógép, hanem koktélkeverőnek is kiváló. A „mosogatógépes vodka” receptje egyre-másra terjed a neten, s nem szükséges olyan mixertudománnyal rendelkeznünk, mint Tom Cruise-nak a Koktél című filmben.

Amennyiben édes (pl. csokoládés) ízzel szeretnénk feltuningolni a vodkát, kiváló megoldást nyújt a mosogatógép, amelyben a hozzávalók – a meleg hatására – alaposan összekeverednek. Ráadásul a „mosógatógépes vodkához” nem szükséges márkás ital, bármilyen olcsó vodka megteszi, hiszen csak a végeredmény számít.

Fotó: wikihow.com

S íme a recept: egy üveg vodkának az egyharmadát ideiglenes öntsük félre, a maradék kétharmadba szórjunk bele apróra összevágott 200 gramm zselés édességet (pl. gumimacit) és 300 gramm csokoládét (pl. mentás csokit, Mars, Milky Ways csokit). Zárjuk le az üveget, és helyezzük el a mosogatógépben, és állítsuk a legmelegebb mosási fázisra, és hagyjuk, hogy összekeveredjenek az ízek. Amikor lemegy a mosás, rázzuk fel újra, fogyasztása előtt pedig mindenképpen hűtsük le.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik