Élet-Stílus

Már nem rivalizálnak a változó korú nők

A menopauza mindent megváltoztat.

Korábbi tanulmányok alapján kiderült, hogy a termékeny korban lévő nők (különösen a peteérés környékén) hajlamosabbak becsmérelni más nők jó külsejét. Az Aberdeeni Egyetem kutatója, Benedict Jones és más brit tudósok arra keresték a választ, hogy megváltoztatja-e a menopauza ezt a viselkedést.

40 és 64 év közötti, a menopauza előtt és után lévő nőnek mutattak meg egy 50 párból álló fényképsorozatot, húsz nőit és húsz férfit. Minden pár ugyanannak az embernek a “férfiasabb” és “nőiesebb” változatát jelenítette meg, ám olyan árnyalatnyi különbségekkel, mint az állcsontok vagy az arccsontok eltérése. A nemmel kapcsolatos jellegzetességeket egy számítógépes program generálta egy férfiak és nők képeit tartalmazó adatbázis alapján, hogy kizárják a szubjektív előítéleteket.

A nemrég menopauzán átesett nők jelentősen gyakrabban részesítették előnyben a nőies vonásokkal rendelkező nőket, mint azok, akik még előtte álltak a nagy hormonális változásnak. “A menopauzát követően a vonzó és nőies nőkkel való harc jelentősége lecsökken” – nyilatkozta telefonon Jones. “Ami meglepő, hogy a menopauzának nem volt hatása a férfiak arcának megítélésére.” A brit Biology Lettersben megjelent cikk szerint a nők mindkét csoportja előnyben részesítette a nőies vonásokkal rendelkező férfiakat.

Ha szeretne még többet megtudni, kattintson ide!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik