Élet-Stílus

Radioaktív lett a rákkezelés miatt

kórház (kórház, )
kórház (kórház, )

Az anya nem ölelheti meg gyerekeit a pajzsmirigyrákra kapott kezelés miatt.

A még csak 27 éves, háromgyermekes édesanya, Emma Day súlyos beteg: pajzsmirigyrákja van. Ennek ellenére egy percig sem csügged, mint mondja, szinte biztos, hogy meggyógyul, hiszen alig hétévesen is meggyógyult a leukémiából.

A fiatal édesanyát, akinek legnagyobb gyermeke hat, ikrei pedig mindössze egyévesek, saját bevallása szerint a legjobban az zavarja betegségében, hogy nem érintkezhet szeretteivel. A pajzsmirigyrák kezelésére ugyanis egy radiogyógyszert, az úgynevezett nátrium-jodidot használják, ami egy időre súlyosan radioaktívvá teszi a pácienst.

Épp ezért, hiába térhetett végre haza a kórházból, Emmának megtiltották, hogy a következő három hétben akár csak megérintse gyermekeit vagy férjét. Ez ugyanis súlyos következményekkel járna rájuk nézve. A hatéves lányukkal rákterapeuta foglalkozik, aki megérteti a kicsivel, miért nem mehet édesanyja közelébe, bármennyire is szeretne.

Emma azt mondja, ez a következő három hét mindennél idegőrlőbb lesz: „Úgy kell navigálnom a lakásban, hogy ne érjek hozzá senkihez, még csak véletlenül se. Ennek ellenére a tudat, hogy a kúra végén újra magamhoz szoríthatom a gyerekeimet, erőt ad nekem” – nyilatkozta az édesanya.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik