Élet-Stílus

Kérdések a hüvelyöblítésről

Inkább hanyagoljuk?

A hüvely öblítése jólápoltság kérdése, vagy az egészségmegőrzés része? Ahogy az orvostudomány fejlődött, a szexuális kultúra változott, a hüvelyöblítés célja és módszerei is mások lettek. Vajon nem avatkozik-e be túlságosan a hüvely életébe?

Új trendek

A hüvely kívülről alig látható, nyílását szemérmesen elrejtette a természet. A hüvely és a belső nemi szervek védett barlanghoz, titokzatos kút üregéhez hasonlók. A külvilágból érkező behatolónak csak intim pillanatokban nyílnak meg szívesen. A behatoló pedig ideális esetben a szerelmes férfi hímvesszője. Nem véletlen a hüvely rejtett elhelyezkedése, hozzáférhetetlensége, felépítése és működése: minden egyéb behatolás inkább kellemetlen. Cserébe viszont képes megvédeni, ápolni és tisztán tartani magát.
Vagy mégsem? Sokan vallják, hogy a hüvely kimosása, öblítése az egészségmegőrzés része, és egyben jólápoltsági kérdés; csak a kívül belül tiszta és illatos nő kívánatos, és érezheti jól magát.

Mi öblíthető ki a hüvelyből?

A hüvely feladata, hogy védje, óvja, tisztán és nedvesen tartsa magát, a közösülés helyét és a mögötte megbújó nemi szerveket. Az egészséges hüvely nem steril, de megfelelően tiszta, és ki is öblíti magát. A nemi érés idején a hüvely észrevehetően működni kezd, melynek jeleként már az első menstruáció előtt megjelenik saját váladéka.
Az egészséges váladék színe, állaga, mennyisége és illata igen változó. Általában színtelen vagy fehéres, homogén nyálka, szagtalan vagy egyénre jellemző, de enyhe és inkább kellemes illatú. Mennyisége nem túl bőséges, de a fehérneműn nyomot hagyhat. A sokféle megfogalmazás megtévesztő is, ezek alapján az egészséges váladékképződés olykor nehezen különíthető el a kóros folyástól.

Szükséges? Szükségtelen? Mik a buktatók? Kattintson ide!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik