Élet-Stílus

Sandyt is túlélte Amerika legszebb strandja

A Sandy hurrikán pusztítása ellenére is egy New York államban található strand lett az év legszebbje az Egyesült Államokban "Doktor Beach" ítélete szerint.

A listát 23. éve állítja össze Stephen P. Leatherman, alias Doktor Beach, aki a nyári szezon kezdetén teszi közzé éves összesítését a legszebb amerikai strandokról. Idén az East Hampton-i Main Beach került a lista élére.


Eltérően a Main Beach-től nyugatabbra, illetve a New Jerseyben fekvő strandoktól, a Long Island keleti felén lévő partszakaszok kevésbé szenvedték meg a tavaly őszi poszttrópusi ciklont. “Figyelembe véve a vihar erejét, az embereket örömmel töltheti el, hogy Main Beach olyan, amilyennek emlékeznek rá” – jegyezte meg Leatherman, a Floridai Nemzetközi Egyetem munkatársa.

A szakember a víz és a homok minőségét, a biztonsági óvintézkedéseket, valamint a környezet védelmét figyelembe véve hozza meg döntését. A legszebb strand címet soha nem osztja ki még egyszer ugyanannak a helynek.
East Hampton lakói ingyen vehetik birtokukba Main Beach-et, de parkolási engedélyük csak május 15. és szeptember 15. között van. Azok, akik máshonnan jönnek, napi 25 dollárért hajthatnak be, ráadásul korlátozott számban: hétvégén és ünnepnapokon mindössze napi 40 “idegent” engednek be.

Egy helyi lakos szerint Main Beach a finom homokja és a strand tisztasága miatt különleges. Mások szerint azért, mert nem zsúfolt, nincs kiépülve, a vize pedig kristálytiszta. Hírességeket csak ritkán látni, az emberek maguknak valók arrafelé. Csendes, nagyon biztonságos, az életmentők tapasztaltak és fittek.

Main Beach idén a hawaii Kahanamoku Beach, a floridai St. Geroge Island State Park, a szintén hawaii Hamoa Beach és a Waimanalo Bay State Park, a floridai Barefoot Beach Preserve County Park és a Cape Florida State Park, az észak-karolinai Cape Hatteras, a massachusettsi Coast Guard Beach és a dél-karolinai Beachwalker Park előtt ért célba.
Tavaly a kaliforniai Coronado Beach, 2011-ben a floridai Siesta Beach, 2010-ben pedig a New York-i Coopers Beach lett a legszebb Leatherman ítélete szerint.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik