Élet-Stílus

Újabb cukiságok az Állatkertben

Az igazgató szerint csúcsformában van az intézmény.

Újabb három fiatal taggal bővült az indiai oroszlánok állománya a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A kisoroszlánok április 14-én születtek, az örömteli eseményt pénteken jelentették be.

“Babyboom van Budapesten. Az elmúlt évek tudatos minőségfejlesztő munkája állatgyerekek formájában is testet öltött. Az állatkert csúcsformájában van: még soha nem lehetett ennyi különleges állatot látni itt egyszerre” – jelentette ki Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója.


Fotó: MTI / Kovács Attila

Az állatkertben az első alommal együtt így már hét indiai kölyökoroszlán él a három felnőtt állat mellett az India-házban.

Az új lakók érkezése mellett egy másik fiatal állatot is ünnepelt az intézmény pénteken: Asha, a februárban született kiselefánt életének 100. napja alkalmából főtt rizsből, répából és egyéb zöldségekből álló tortát kapott. Asha remekül fejlődik, a születésekor becsült 75-80 kilogrammos súlyát mára megduplázta, a kezdeti problémákat elfelejtve gondtalanul fogyaszt szinte mindent, amit anyja, Angele is. Az ünneplésére készített tortát hangos trombitálásokkal fogadta.

A napokban amúgy egy zsiráfborjú is született az Állatkertben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik