Élet-Stílus

Íme, a világ legdrágább pásztorkutyája

Egy aukción több mint három millió forintot fizettek érte.



A 15 hónapos Bob kétségkívül egy gyönyörű border collie, ezt akárki láthatja. Ám egy igazi hozzáértő, titokzatos idegen ennél sokkal többet is látott a kutyában, nem véletlen, hogy egy közelmúltbeli Yorkshire-ban rendezett aukción 10 ezer fontot, átszámolva 3,3 millió forintot fizetett az állatért.


Forrás: The Daily Mail

Bob korábbi gazdája, nevelője és tanárja, a nyugdíjas farmer és nem mellékesen kutyakiképző John Bell, aki 15 évvel ezelőtt kezdett a juhászkutyák nevelésébe. Igencsak jó eredménnyel. John a kis Bobot 3 hónapos korában vásárolta, akkor még „mindössze” 315 fontért, vagyis közel 100 ezer forintért. Az azóta eltelt egy évben rengeteg időt töltött a kölyökkel, mint mondja életében nem látott még ennyire okos kutyát. „Minden a vérében van, egyszerűen csak elő kellett hozni.”

A 82 éves kiképzőnek egyébként nem Bob az első tanítványa, aki rekordáron kelt el. Korábban másik két kutya is 5 ezer font feletti áron talált új gazdára. Azt, hogy Bobot végül ki vásárolta meg ennyi pénzért, nem tudni, bennfentesek azonban úgy tudják, a kutyus Amerikában kezd majd új életet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik