Élet-Stílus

Ptolemaiosz

Klaudiosz Ptolemaiosz Kr. u. 90 körül született matematikus, csillagász, geográfus, asztrológus és költő volt. Az ő nevéhez kapcsoljuk a geocentrikus világképet, amely szerint a Föld a világmindenség középpontja, és körülötte kering az összes többi égitest. Ez a nézet egészen a 17. századig – a heliocentrikus világkép megjelentéig – uralta a tudományos gondolkodást.

21. századi druszája, Ptolemaiosz baba és filozófus nem hazudtolja meg korai elődjét, és újabb teóriát állított fel: e szerint a világ az airedale terrier fülek körül forog. Mivel az ifjú tudós a betűvetésben még nem jártas, egy in situ videóval mutatja be és bizonyítja feltételezéseinek helyes voltát. (Ugyanitt felhívnánk arra is a figyelmet, hogy nem piskóta ekkora tudományos felfedezésre jutni, ha az ember analfabéta!)

A lángelme asszisztensei, Gertrude és Molly kutyák azonban nem tartoznak az új elmélet hívei közé. Ennek oka mindössze az, hogy nekik saját világképük van, és ez bizony Ptolemaiosz-centrikus. Hogy mégsem hangoztatják ezt, az annak köszönhető, hogy meggyőződésük értelemszerűen kizárja a Ptolemaiosz-kritikusságot.  (Ugyanők, ugyanitt boldog Rita-napot kívánnak az érintetteknek.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik