Élet-Stílus

Mit tehet, ha lemondott önről az orvos?

Amikor a gyógyszerek nem segítenek, és az orvos is széttárja a kezét, akkor is van remény.

A PCOS, vagyis a policisztás ovárium szindróma a nők 5-10 százalékának keseríti meg az életét. Az elnevezés csalóka, mert azt hihetjük, hogy „csupán” a petefészket érinti, ám a kórkép ennél jóval összetettebb. A PCOS-ben szenvedő betegek szervezetében túltermelődő férfihormon túlsúlyt, bőrpanaszokat és túlzott szőrnövekedést is okoz.

A cukormentes blog szerzője is évek óta ezzel a betegséggel küzd, számos kezelési módot kipróbált, ám semmi sem segített neki. „A PCOS-t ‘természetesen’ fogamzásgátlóval ‘kezelték’, mert hiányában a tesztoszteronomat lehet, hogy egy pasi is megirigyelte volna” – írja.

A blogger végül az eredménytelen gyógyszeres kezelés után életmódot váltott. Letette a cigarettát, rengeteget edzett, és paleolit módon kezdett táplálkozni. Ezek hatására mára helyreállt a vérképe, a tesztoszteronszintje, nem mellesleg tele van energiával. Mint írja, ha a tudomány tehetetlen, két opció marad: „vagy a kardodba dőlsz, és elfogadod, hogy így jártál, vagy összekapod magad és azt mondod, hogy kit érdekel a tudomány és annak az éppen jelenlegi állása, meg fogok gyógyulni, mert meg kell gyógyulnom, és kész!”

Ha tudni szeretné, hogy hatott a paleoéletmód a PCOS-re, és mit mondanak az orvosok a teherbeeséssel kapcsolatban, kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik