Élet-Stílus

Meghalt, mert szégyellt orvoshoz menni

Ha időben kivizsgáltatja magát, megmenthették volna a 16 éves fiút.

A kis Michael Rushby 16 évesen tulajdonképpen a szégyenlőssége miatt halt meg. A fiúnak már nyolc hónapja nőtt a rosszindulatú daganat a heréjén, de nem ment vele orvoshoz, mert szégyellte. Ha elment volna akkor, amikor a duzzanatot először észrevette, még ma is élne, állítják szülei, akik azért beszélnek most nyíltan fiuk tragédiájáról, hogy így hívják fel a fiatal férfiak figyelmét a betegség veszélyeire. A hererák túlélési esélyei, amennyiben időben észreveszik, 96 százalékos.

Michael, aki hat testvére között a legfiatalabb volt, nyolc hónap után először bátyjának, a 22 éves Johnnak beszélt problémájáról. „Azt mondta, hogy van egy kis gondja, és ezután megmutatta nekem az egyik heréjét. A daganat jól látható volt, ezért azonnal orvoshoz vittem” – mondja John, majd hozzáteszi, az orvos a vizsgálat után azt mondta, 80 százalék a valószínűsége annak, hogy a daganat rosszindulatú.

Néhány nap múlva a fiúnak be kellett feküdni a kórházba, mert kiderült, hogy a rákja nem csak rosszindulatú, de ráadásul agresszív és szétterjedt a testében: a mellkasába is adott áttétet. Egy hét kemoterápia után saját kérésére hazaengedték, pár nap múlva pedig hirtelen összeesett és a kórházban meghalt. Az orvosok szerint egy fertőzés vitte el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik