Élet-Stílus

Jótékonysági pörköltfőzés a Dürerben

Adománygyűjtő fesztivál bográcsversennyel, zenekarokkal, gyerekprogramokkal és focikupával.

A hagyományteremtőnek szánt fesztivált Pünkösdhétfőn tartja a Dürer Rendezvényparkban a hátrányos helyzetű emberek megsegítésére alakult Budapest Bike Maffia. A rendezvényen több programmal várják a pihenésre, szórakozásra és egy jó nagy adag pörköltre vágyó embereket, akik egyebek mellett olyan ismert zenekarok főztjét kóstolhatják meg, mint az Animal Cannibals, a Brains, az Irie Maffia vagy Belga.

A „Nagy bogrács balhéban” a zenészek mellett megméretteti magát a Hajtás Pajtás, a Petőfi Csarnok, az Akvárium Klub és a TV2 csapata is. Az elkészült ételeket szakmai zsűri pontozza, és pénzadomány ellenében bárki megkóstolhatja. A győztes csapat megnyeri a Pünkösd Piknik gasztro vándorkupáját, mely jövőre a következő nyertesre száll.

A délben kezdődő főzőverseny előtt meghívásos focikupát tartanak, ahol „a Parlament, a Média, az Újságíró, a FootballFactory, a Eurosport, és a Pezsegő válogatottjai lesznek jelen” – olvasható a szervezők közleményében. A szervezők a családosokra is gondoltak: a gyerekeket kézműves és fejlesztő játszóházak várják, valamint a kicsik megmutathatják, hogy milyen jól tudnak papírhajót és papírrepülőt hajtogatni. Emellett designpiacot is tartanak, ahol fiatal feltörekvő és már ismert tervezők munkáit lehet megnézni és megvásárolni, valamint este 9 órától kertmozi várja a filmek szerelmeseit.

Természetesen a bicajos programok sem maradhatnak el, hiszen a szervező Budapest Bike Maffiát fiatal kerékpárosok kezdték el, azért, hogy a környezetünkben létező szociális problémákkal a társadalmat szembesítsék, és azért, hogy a problémákat aktívan megoldják. A szervezet céljának megfelelően az ingyenesen látogatható rendezvényen adománygyűjtést tartanak, amelyekkel rászoruló családokat, anyaotthonokat és állatmenhelyeket fognak támogatni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik