Élet-Stílus

11 liter vizet iszik, hogy életben maradjon

viz(960x640)(1).jpg (víz, )
viz(960x640)(1).jpg (víz, )

A négyéves kisfiú egy ritka vesebetegségben szenved.

25 ezer újszülöttből mindössze egyet érint az a kór, melyben a négy éves Dominic szenved. Az úgynevezett nephrogen diabetes insipidus egy ritka kór, ami a szervezet vízháztartását borítja fel, extrém szomjúságot okozva a betegnek.

A kis Dominic is naponta három gallon vizet (átszámolva körülbelül 11 liter) iszik, ami nagyon igénybe veszi a veséit. És, ha mindez nem lenne elég, a kisfiúnak szigorúan be kell tartania az alacsony sótartalmú diétát is. Mindezt azért, hogy életben maradjon, ám az orvosok még ezekkel az intézkedésekkel sem tudják garantálni, hogy a veséje később nem mondja fel a szolgálatot.

28 éves édesanyja a saját bevallása szerint már a szüléskor tudta, hogy gond van a kisfiával. „Komolyan mondom, örültem, amikor az orvosok az utolsó vizsgálat után közölték, hogy találtak valamit. Már kezdtem azt hinni, hogy én őrültem meg” – nyilatkozta, és hozzátette, aggasztja a kisfiú állapota, de bízik az orvosokban és abban, hogy a szigorú szabályok betartásával Dominic teljes életet élhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik