Élet-Stílus

Ilyen sört még biztosan nem ivott!

A III. Budavári Sörfesztiválon megkóstolhatja a bodzás, sőt a mézes-köleses sörkülönlegességeket is.

Akár hiszi, akár nem, az idei – sorban már a harmadik – Budavári Sörfesztivál ebben az évben nem csak a sörökről szól majd… Pánikra semmi ok, a legnagyobb nyárindító sörös esemény középpontjában továbbra is a folyékony kenyér fog állni, ám idén először nagyobb hangsúlyt kapnak majd a nálunk is egyre népszerűbb “almaborok” vagyis ciderek is. Ami azt jelenti, hogy a szervezők a fesztivál területén egy külön cider-ligettel kedveskednek a rajongóinak.

Csakúgy, mint tavaly, és azelőtt, a június 13-án startoló sörünnepen most is a hazai kézműves sörfőzdék játsszák a főszerepet, hiszen a fesztivál nem titkolt célja, hogy támogassa a magyarországi gasztronómiai minőségi csapoltsör-fogyasztást – tudtuk meg Kurucz Gergely főszervezőtől, aki elmondta azt is, hogy a sör rajongói itt próbálhatják ki először a Köleses Sör mézes-köleses italát és a Gyertyános Sörfőzde Elixir 18 elnevezési gyógynövénysörét is.

A kisüzemi sörfőzdék mellett szerephez jutnak majd a nagy hazai és külföldi gyártók is, így az érdeklődők igazán széles palettáról kóstolhatnak, miközben számos könnyűzenei program, valamint a Dumaszínház fellépői szórakoztatják őket.

A fesztivál már jól bevált sajátosságai egyébként maradnak: a belépőjegy idén is tartalmazza a vendégek első italát, melyet 4 deciliteres úgynevezett “pub-korsókból” kortyolhatnak.

Részletek hamarosan a hivatalos weboldalon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik