Élet-Stílus

Két év alatt nyolcszor győzte le a halált

Nyaktörés, szívroham, rák: a 25 éves Matthew mindent túlél.

„Az ember, akinek 9 élete van” – a legtöbben ma már így ismerik azt a 25 éves fiút, Matthew Hawksley-t, aki Nagy-Britannia talán legszerencsésebb férfijének mondhatja magát, eddig ugyanis még minden rátámadó szörnyű betegséget túlélt.

Matthew-nak eddigi rövid élete során már szembe kellett nézni olyan életveszélyes betegségekkel, mint egy nyaktörés, négy szívroham, egy MRSA-fertőzés, és egy kétoldali tüdőgyulladás. És, ha mindez nem lenne amúgy is untig elég, legutoljára rákot találtak nála az orvosai, ám a fiú ezt is legyőzte. Csoda, ha ezek után a legszerencsétlenebb szerencsés flótásnak tartja magát a világon?

Az első dráma az életében akkor következett be, amikor barátaival a tengerparton nyaralt és úgy döntött, hogy fejest ugrik a vízbe. Csakhogy Matthew nem vette észre, hogy a part menti víz túl alacsony, így gyakorlatilag a part menti sziklákba ugrott fejest. Talán hihetetlen, de túlélte az ugrást, igaz az ötödik nyakcsigolyája eltört. Mivel nem tudott kijönni a vízből, süllyedni kezdett és a tüdeje lassan megtelt vízzel, amitől szívrohama lett.


Mindent túlél
Fotó: The Daily Mail

A kiérkező mentők 30 percen keresztül küzdöttek az életéért, és ezalatt az idő alatt négyszer hozták vissza az életbe. A kórházba szállítást követően öt hetet feküdt kómában, hónapokig lábadozott. A kórházban kapta el a szintén életveszélyes MRSA-baktériumot és a kétoldali tüdőgyulladást is, ám mindkettőt túlélte. Sőt, bár orvosai egy lyukas garast sem tettek volna rá, a fiú egy évvel a balesete után újra tudott járni.

A megpróbáltatásoknak azonban nem volt itt vége: néhány hónapja egy rutin orvosi ellenőrzés során kiderült, hererákja van. Újabb műtét várt rá, és azóta – mint mondja – jól van. „Az eltelt két évben az tartotta bennem a lelket, hogy tudtam, nem lehet így vége. Legyen bármilyen rossz is a helyzet, össze kell szednünk magunkat és együtt élni azzal, amit a sorsunk mért ránk” – nyilatkozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik