Élet-Stílus

Megmenti a házasságot a szerető?

A világ nagy részén a viszony a kapcsolat végét jelenti. De nem mindenhol...

Nos, ha azt a szót halljuk, hogy viszony, akkor a világ majdnem minden országában ugyanarra gondolunk: „nem jó”, „a bizalomnak, a kapcsolatnak vége”, „hűtlen”, „gusztustalan”. Mondjuk.

Aztán vannak a brit nők, sőt ők az utóbbi időben egyre többen, akik úgy gondolják, egy-egy viszony belefér. Sőt, ha lehet még segít is a házasságnak. Bármilyen hihetetlen, háromból egy nő így gondolja a szigetországban, ami nagyon sok nőt jelent. Ők állítólag azért vélekednek így a viszonyokról, mert többségük elhanyagolva érzi magát a házasságában.

73 százalék mind érzelmileg, mind testileg szükséget szenved, legalábbis saját bevallása szerint, ám a párját anyagi vagy más megfontolásból nem tudja elhagyni, ezért úgy dönt, hogy a megoldást a házasságon kívül keresi. Tracey Cox, párkapcsolati specialista szerint egy viszony olykor még jót is tehet: vészcsengőként működhet, ami ráébresztheti a házastársakat, hogy mennyire fontosak egymásnak.

Az esetek többségében azonban nem ez történik, a hűtlenség valójában azt jelzi, hogy az érzelmek eltűntek és a házasságnak vége. Akik úgy érzik, hogy a házasságuk egy börtön és emiatt kifelé kacsintgatnak, jobb ha elválnak és új életet kezdenek. Még azelőtt, hogy méltatlan helyzetbe hoznák magukat és a másikat is – javasolják a szakemberek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik