Élet-Stílus

Van megoldás az őszülésre

És nem a festék az.

Ahhoz, hogy megértsük, mitől működik az új módszer, mindenekelőtt tudnunk kell, hogy mitől őszül a hajunk. Van, akinél genetikusan kódolt és már jóval a harmincas éveik előtt őszülni kezdenek, ám a többségnél az őszes halánték sokkal inkább az oxidatív stressz eredménye.

A folyamat ugyanis hidrogén-peroxidot termel, ami felgyűlik a hajhagymában, ennek hatására a hajszál kívülről befelé kifehéredik. A hagyományos módszer a jelenség kezelésére eddig a festés volt, ám ez nem oldja meg a problémát annak gyökerétől.

Nem úgy a greifswaldi német és a bradfordi angol professzorok módszere, melynek lényege, hogy olyan vegyületet (PC-KUS) juttatnak a hajhagymákhoz, melyek a felgyűlő hidrogén-peroxidot vízzé és oxigénné bontja, így akadályozva meg a hajszálak kifehéredését.

Zeichner professzornak egyébként azok számára is van ötlete, akik természetes módon szeretnék megtartani saját hajszínüket. Az oxidatív stresszt meg lehet akadályozni úgy is, hogy rendszeresen és nagy mennyiségben fogyasztunk antioxidánsokat, vagyis zöld teát, cseresznyét, meggyet, babot és epret.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik