Élet-Stílus

Szemétnek tartja a kutyákat a fonyódi városüzemeltetés

A kutyatulajdonosok felháborodtak, a hivatal kioktató levelet írt vissza nekik.

Egy Facebookra feltöltött fotó miatt háborodott fel a napokban sok kutyatulajdonos. A képen egy, a fonyódligeti szabadstrandra kihelyezett tábla látható, rajta a A Balcsi álma című versikével. Az utolsó, „Ne szemetet fürdessek, hanem boldog nevető gyermekeket!” sor után egy áthúzott kutya képe díszíti a táblát:


Forrás: Facebook

A szemét és a kutya közé egyenlőségjelet tévő tábla miatt sokan felháborodtak, levelet küldtek a fonyódi önkormányzatnak. Az önkormányzat nevében a helyi városüzemeltetők ügyvezetője válaszolt egy jogi és irodalmi-esztétikai kioktatással színesített üzenetben:

„’A Balcsi álma’ című versike ízléstől függően tetszik vagy nem tetszik. Mindenkinek szíve joga eldönteni. De egy versből mindig veszélyes egy sort kiragadni, és azt önmagában értelmezni. Félreérthető lehet a vers mondanivalója.

(…)

Az ominózus táblát a mai napon eltávolítottuk, de az önkormányzati rendeletet természetesen a továbbiakban is be fogjuk tartatni.”

A fonyódi hatóság az irományban azt is hangsúlyozza, egy helyi rendelet szerint nyáron tilos kutyát vinni a partra, hát még vízbe engedni “főleg kisgyermekek közelségében”.

Érdemes elolvasni a városüzemeltetés leveléhez jött kommenteket. Személyes kedvencünk az alábbi:

Magyarország egyébként híresen kutyaellenes, ha a kedvencek fürdetéséről van szó. Még természetes vizekbe is csak nagy ritkán lehet hűsölni engedni az ebeket. Azok a gazdák pedig, akik ne adj isten, együtt akarnak pancsolni kutyusaikkal, jobban teszik, ha a Balaton helyett Horvátországba, Németországba, Ausztriába, Olaszországba mennek nyaralni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik