Élet-Stílus

87 nap különbséggel születtek az ikrek

ikerbabák (ikrek, )
ikerbabák (ikrek, )

Ekkora különbséggel még soha semmikor nem születettek ikrek.

Nem csoda, hogy a két tüneményes – és szerencsére teljesen egészséges – kislányról már a Guinness Rekordok könyvétől is érdeklődnek, ugyanis még soha nem született olyan ikerpár, akiknek a születésnapja között közel három hónap lett volna.

Amy és Katie esetében sem készültek a szülők világrekordra: csakhogy a szülés a most 34 éves édesanyánál, Marianál négy hónappal a kiírt dátum előtt megindult. „A munkahelyemen voltam épp, amikor borzasztó erős nyomást éreztem az alhasamban, de csak később mentem orvoshoz, mert azt gondoltam, ezek a fájások normálisak egy ikerterhességnél.”

Mint később kiderült, nem voltak azok. Az orvos ugyanis azonnal továbbküldte Mariat a kórházba, ahol szinte azonnal elfolyt a magzatvize és megindult a szülés. „Fogalmam sem volt, mit csináljak, csak arra bírtam gondolni, hogy ez még túl korai és arra, hogy a gyerekeim akár meg is halhatnak.” Ezt később a kezelőorvosa is megerősítette, amikor közölte Mariaval, hogy az ilyen korán született babáknál magas a halálozási arány.

Az asszony mégis bízott, és a szülőszobában feküdve csodáért fohászkodott. Még további két napig vajúdott, mire végül a 24 héten megszületett az első baba, Amy, alig 538 grammal. A második kislány, Katie azonban nem jött, sőt, abban a pillanatban, hogy a testvére megszületett, még a fájások is abbamaradtak.

„Mindenki döbbenten állt az események előtt, még az orvosok is, akik elmondták, sosem láttak még csak hasonlót sem.” Az orvosok végül másnap megpróbálták beindítani a szülést, de nem sok sikerrel, Maria és a férje ekkor döntöttek úgy, hogy a természetre bízzák a dolgot. Az asszony befeküdt a kórházba és a terhességéből hátralévő heteket ott vészelte át, abban a tudatban, hogy bármikor beindulhat a szülés.

Katie-t végül 87 nappal később, a 36. héten hozta világra, makkegészségesen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik