Élet-Stílus

Gyorsabban öregszünk, mint a szüleink

tükör (tükörkép)
tükör (tükörkép)

A belsőnk 15 évvel jár a valódi korunk előtt.

Azt mindannyian tudjuk, hogy az elhízás, a mozgásszegény életmód és a gyorsétterem a ma már népbetegségnek számító elhízás legfőbb okai. Külön-külön is, de együtt meg pláne. Azt viszont csak kevesen tudják, hogy ez a díszes társaság megrövidíti a boldog napjainkat is, méghozzá elég jelentősen. Úgy 15 évvel.

A helytelen táplálkozás, a cukros és zsíros ételek ugyanis nem csak az alakunkat veszik igénybe, de az anyagcserénket is. Vagyis azt a rendszert, hogy milyen hatékonyan használja a szervezetünk az inzulint, és mennyi cukrot csinál a segítségével. Na, ez a rendszer ma egy 45 éves embernél kábé annyira működik jól, mint egy 60 évesé. Miért? Elhízás, magas testtömegindex, testzsír, miegymás…

Ráadásul, úgy tűnik, a rossz anyagcsere éppúgy fenyegeti a nőket, mint a férfiakat. Mielőtt azt hinnénk, hogy a „rossz anyagcsere” mindössze annyit tesz, hogy lassabban emésztünk, mint a szomszéd Marika, gyorsan elmondjuk, hogy ez az első lépcső olyan – már komolyabb betegségekhez –, mint a kettes típusú diabétesz, a magas vérnyomás és a magas koleszterin.

Jó hír, hogy állítólag egészséges életmóddal, sok zöldséggel, kevés cukros üdítővel és sok mozgással megelőzhetjük, hogy korban megelőzzük a szüleinket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik