Élet-Stílus

Retro szemüvegek újrahangolva!

Színesek, nőcisek, feltűnőek – az idei napszemüveg trendben mindenki megtalálja a számára legjobb darabot.

A divat változik, de egyes motívumok, formák időről-időre új értelmet nyernek. Így van ez a napszemüvegek esetében is, hiszen 2013-ban például az ’50-es, ’60-as évek sikkje köszön vissza az üzletek polcairól. Szabályok nincsenek, maximum csak egy, hogy UV-szűrős legyen az a bizonyos cvikker.

Idén a „Légy feltűnő” mottó jegyében éljük át a napsütéses, meleg hónapokat, a neon színek mellett a fehér, a kék, és a piros is hódít, sőt a divatguruk ötlete nyomán az sem kizárt, ha egyszerre több szín vagy árnyalat is megjelenik a kereten, esetleg a lencsén.

A retro életérzés nem is lenne az igazi, ha a klasszikus formákon túl, ne találnánk csajos, cicás ívű kukkereket, ezeket párduc, vagy egyéb állat mintával tovább bolondítottak a kreátorok. A színektől és az őrült, sokszor talán színben sem passzoló verzióktól nem szabad megijedni, a tavasz és a nyár egyébként is a lázadásról, a szabadságról szól.

Victoria Beckham, a divat nagyasszonya. Utánoztuk már hajkoronáját, ízléses szettjeit, vagy éppen csőnaciját, és szívesen hasonlítanánk rá a férj választásban is – persze ha tehetnénk. Utóbbiban nem, de napszemüveg ízlésében követhetjük az egykori „Spice-lányt”. Victoria a nagyméretű, szinte az egész arcot befedő szemcsikre esküszik, ami természetesen tökéletesen ellátja funkcióját, azaz maximálisan védi szemünket a Nap káros sugaraitól.

Ha szeretnél egyszerre dögös és extrém lenni, akkor ezt a darabot neked találták ki. A fekete keret, szögletes mivoltából adódóan már-már lehetne unisex is, ezt ellensúlyozva arany berakás jelzi, hogy ezt a darabot csakis vérbeli nők viselhetik. Rihanna biztosan imádná, ahogy Lady Gaga is.

A Ray-Ban napszemüvegek messze földön híresek, és ebben a szezonban már nemcsak a jól ismert Top Gun-t idéző könnycsepp alakú formával hódít a márka. A letisztult, masszív hatást sugárzó, enyhén cicás keretbe foglalt idomoknak sem lehet ellenállni, nekünk idén is a Ray-Ban a kedvencünk!

Nőnek lenni mindig jó, főleg nyáron, amikor mindent magunkra aggathatunk és megmutathatjuk. A napszemüveg pedig az, amelyen mindenkinek megakad a szeme, főleg ha egy ilyen Louis Vuitton-ról van szó. A fehér szépséget, csavart szárai teszik felejthetetlenné, a parton flangálva, vagy a városban korzózva is sikerünk lehet benne.

Jelentjük: a kerek forma idén visszatér, és új köntösbe öltözik. A méret ebben az esetben is lényeg, no meg a díszítés is. Merd viselni!

fotók: fashion is my drug

Ajánlott videó

Olvasói sztorik