Élet-Stílus

Tudjuk, kinek adja adója 1%-át! (X)

Szeretne segíteni, de nem tudja, kinek adhatja? Segítünk!

KézenFogva Alapítvány a fogyatékos gyerekekért

A KézenFogva Alapítvány 1993 óta azon dolgozik, hogy a fogyatékos gyermekek a legjobb ellátásban részesülhessenek, és erről a többségi társadalom is kellőképpen informálódjon. Az alapítvány fontosnak tartja felhívni a figyelmet a fogyatékos gyermekek és felnőttek speciális helyzetére, és mindig az életkornak megfelelő ellátásra helyezik a hangsúlyt. Az alapítvány neve szimbolikus, a fogyatékos gyereket nevelő családok kezét nem engedik el: a születéstől a munkába állásig végigkísérik a mindennapokat szakmai programjaikkal. Ezek között találhatók közvélemény-formáló programok, munkára felkészítő tréningek, szakember- és pedagógusképzés, érzékenyítő tréningek – a paletta igen széles annak érdekében, hogy ne csak a fogyatékos embereket, hanem az őket körülvevő környezetet is fejlesszék. Jogsegélyszolgálatuk éves szinten több száz megkeresést kap különböző diszkriminációs ügyekben.

Amennyiben őket támogatja adója 1 százalékával, úgy hozzájárul, hogy a fogyatékos embertársaink minden körülmények között a lehető legszakszerűbb segítséget kapják. Segítse munkájukat, hogy jól érezzük magunkat társadalmunkban, és mindenki felé egyformán tudjunk nyitni! A KézenFogva Alapítványról bővebb információhoz jut, ha ide kattint.

Nézze meg 1%-os videójukat:

 

 

 

Piros Orr Bohócdoktorok: a nevetés gyógyít

„Azért vagyunk, hogy nevetéssel segítsük a gyerekek gyógyulását” – ez a hitvallása a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványnak. Küldetése, hogy a jókedv és humor mint gyógyító eszköz felhasználásával elősegítse a kórházakban fekvő gyerekek mielőbbi gyógyulását.

A gyermekorvosok jól tudják, hogy azoknak a súlyosan beteg gyerekeknek, akiket sikerül időről időre felvidítani, jobbak a gyógyulási esélyeik. Ennek oka többek között az, hogy a nevetés hatékonyan csökkenti a stresszt, s ezáltal olyan élettani folyamatokat indít el, melyek segítik a betegség legyőzését.

A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány 17. éve alkalmazza a „nevetésterápiát” a gyermekkórházakban. 25 bohócdoktora jelenleg 11 kórházban látogatja és hangolja jókedvre a kis betegeket. Heti látogatásaik alkalmával zenélnek, énekelnek, báboznak, zsonglőrködnek és bevetik sajátos improvizációs eszköztárukat is. Az alapítvány kitűzött célja, hogy tevékenységét minden egyes hazai kórházra kiterjessze, hogy így valamennyi kórházban fekvő gyerek hozzájuthasson a gyógyulást segítő vidámsághoz.

Még több információ:

www.pirosorr.hu
Adószám: 18090628-1-41

 

 

 

 

Bátor Tábor: Élményterápia daganatos és krónikusan beteg gyerekeknek

„A Bátor Tábor egy olyan gép, amibe bedobják a gyereket betegen, fáradtan, és egy sokkal vidámabb, egészségesebb, élményekkel telibb gyerek jön ki” – Peti, 15 éves, daganatos beteg táborozó.

A Bátor Tábor Alapítvány teljesen ingyenes turnusaiban daganatos, cukorbeteg, hemofíliás és krónikus ízületi gyulladásban szenvedő gyerekek részesülnek gyógyító, megerősítő élményekben. A táborozók állandó orvosi felügyelet mellett lovagolhatnak, íjászkodhatnak, kipróbálhatják az ország legmodernebb magaskötél-pályáját, különféle sportokat, kézművességet, színjátszást, zenélést. Rengeteg öröm, sikerélmény és megerősítés éri őket – csupa olyan érzés, amilyenből a hosszú és fájdalmas kórházi kezelések idején nemigen jut nekik. A tábor élményterápiás módszerei kimutathatóan javítják a gyerekek közérzetét, egészségi állapotát, a többi gyerekhez és felnőtthöz való viszonyukat. 2001 óta már több mint 3700 súlyos beteg gyerek és családjuk tapasztalhatta mindezt a Bátor Táborban. Idén 850 daganatos és krónikus beteg gyerek és családjuk számára kínál megerősítő élményeket a Bátor Tábor.

Kérjük, álljon ki Ön is a beteg gyerekek mellett adója 1%-ának felajánlásával!

Bátor Tábor Alapítvány, adószám: 18107913-1-41

www.batortabor.hu

www.facebook.com/batortabor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik