Élet-Stílus

Így jár, aki nyitva hagyja a meleg vizet

A hetedik emeleti lakó attól félt, a nagy hidegben befagynak a vízcsövei.

Semmi pánik, teljesen kizárt, hogy az egyik óvatlan pillanatban mi is valami hasonlóra ébredjünk. Egyrészt, mert itt a tavasz, másrészt, mert a tízméteres körzetünkben bizonyosan él egy kotnyeles lelkiismeretes szomszéd, aki figyelmeztetne minket, ha a lakásunkból netalántán ömleni kezdene a víz.


Forrás: Yahoo News

Az 58 éves Wen Hsunál azonban ez a veszély nem állt fenn. Az idősödő úrnak – aki egyébként a hetedik emeleten éldegél – ebben a szép nagy házban egyetlen szomszédja sincs. Az épületet ugyanis már jó ideje kiürítették, közvetlen azután, hogy lebontásra ítélték, hogy helyet adhasson a sokadik jilini bevásárlóközpontnak.

Hsu úr mégis itt van, mert nem kellett neki az a lakás, amit felajánlottak. Inkább maradt egyedül már jól megszokott otthonában. Csakhogy a tél beálltával aggódni kezdett, hogy – mivel rajta kívül egy lakó sem használja őket – befagynak a vízcsövek. Ezért úgy döntött, folyamatosan nyitva tartja azt, a felesleges vizet pedig kivezeti a lakásból. Elvégre úgy sincs senki, akit zavarna.

A melegvízből a kínai télben végül hétemeletnyi csodás fagyott vízesés lett, ami végre elég volt ahhoz, hogy a hatóságok újra elővegyék Hsu úr ügyét. “Remélem találunk egy nekem való lakást, mert már nagyon hiányoznak a szomszédok” – nyilatkozta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik