Élet-Stílus

Ezt mind nem tudta a pisijéről

Például, hogy fogat fehérít és lőporként sem utolsó.

A Buzzfeed jóvoltából most arról a dologról következik jó néhány hiánypótló információ, amiből naponta több decilitert húzunk le a vécén. Íme:

Fogadjunk, hogy nem tudta, hogy egy átlagos, egészséges ember egy nap alatt hatnál is több poharat meg tud tölteni vizelettel. Hogy pontosan mennyit, az nagyban függ attól, mennyit és milyen folyadékot fogyaszt. A megrögzött kávéfogyasztók például ennél jóval többet is teletölthetnének, ha akarnának.

Évszázadokkal ezelőtt a vizeletet nagy becsben tartották. Az ókori rómaiak például szájvízként használták, mert rájöttek, hogy a benne található ammónia kiválóan fehéríti a fogaikat. De nem csak a szépítkezésben, a csatatéren is nagy hasznát vették: nitrogéntartalma miatt fontos alapanyaga volt a lőporoknak.

Bármilyen hihetetlen, még ma is sokan vannak azok, akik elhiszik, hogy ha rendszeresen fogyasztják a vizeletüket, azzal elejét veszik az olyan gyakori betegségeknek, mint a nátha, és megakadályozzák a rák kialakulását. A vizeletterápia hívei között néhány profi futón és az ajurvédikus orvoslás képviselőin kívül megtaláljuk J. D. Salingert, az énekesnő Keshát, sőt Elvis Presley édesanyját is.

A pisihez egyébként rekordok is fűződnek. A Guinness Rekordok Könyve szerint eddig 508 másodpercen keresztül pisilt az, aki a világon a leghosszabb ideig tudott pisilni, míg az arizonai Joey Wallace távolsági rekordot állított fel azzal, hogy 35,5 centiméteres távolságba vizelt.

Azoknak pedig, akik úgy hiszik, hogy a nők nem tudnak állva pisilni, ajánljuk a következő videót:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik