Élet-Stílus

Leszoktatják a sajtburgerfüggő macskát

Frankie annyira megszerette a gyorskaját, hogy mást nem volt hajlandó elfogadni.

Ételtől függőnek lenni? Úgy látszik, lehet, legalábbis ezt bizonyítja Új-Zéland legújabb állati üdvöskéjének, Frankie-nek a története. Miután gazdái kidobták, a fekete-fehér cirmos hónapokat töltött egy McDonald’s parkolójában azon a koszton, amit a dolgozók és a vendégek maradékaiból kapott.


Bár a sajtburger nem kifejezetten az a macskaeledel, Frankie-nek így sem lehetett oka panaszra, a rendszeres vendégek egy része ugyanis egy idő után a saját étele mellé már a macskának is vásárolt. Csoda, hogy a cica alig néhány hónap után kigömbölyödött, és a szeme is vizenyőssé vált?

Ekkor lépett közbe Jessica Watson állatvédő, aki magához vette az elhízott, elhagyott állatot. De nem volt könnyű dolga. Frankie ugyanis úgy nézett a macskaeledelre, mint a véres rongyra, napokig koplalt és sírdogált a megszokott élete után.

Jessica szerencsére nem tört meg, Frankie pedig ma már egészségesen eszik. Különös étkezési szokásának azonban gyorsan híre ment, szóval most afféle „celeb” a menhelyen, ahol Jessica elhelyezte. Frankie egyelőre még diétázik, ám amint végez, örökbe fogadható lesz.

Dolgok, amit ne etessünk macskánkkal:

– gyorskaja
– hagyma
– fokhagyma
– szőlő
– mazsola
– édesség
– alkohol
– kávé

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik