Élet-Stílus

Két hónapig robotként élt egy kisfiú

Grady azért bújt robotbőrbe, mert otthon akart lenni.

Az egész 2012 tavaszán történt, amikor kiderült, hogy a nyolcéves Grady Hofmannak csontvelő-átültetésre van szüksége egy ritka betegség miatt. A lábadozási időben a kisfiú nem mehetett haza, egy szűk kis izolációs szobában töltötte a napjait, nehogy elkapjon valamilyen fertőzést. A családja sem látogathatta sűrűn.

Csakhogy Gradynek rettentően hiányoztak a szerettei, a két testvére, akivel rengeteget játszott betegsége előtt. Kitalálta, hogy ha már testben nem tud velük lenni, legalább robotként ott lesz. A BBC videójából kiderült, hogy Grady családja fiuk betegsége alatt egy Anybottal bővült: egy két keréken guruló, teleszkópos nyakú robottal, aminek kamera a szeme és mikrofon a füle.

Segítségével Grady ott lehetett a családi étkezéseknél, viccelődhetett a testvéreivel, sőt, még az osztályába is ellátogatott. „Az izolációs szobából irányítottam a robotot, és mindent láthattam és hallhattam, amit a családom csinált. Így kicsit olyan volt, mint ha én is ott lennék velük” – mondta Grady, aki ma már gyógyult, és újra a családja körében lehet robot nélkül is.

Nézze meg, hogy néz ki az Anybot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik