Élet-Stílus

Eldőlt: a melltartó miatt lóg a mell

Egy francia tudósnak 15 évébe telt, hogy bebizonyítsa azt, amit legbelül mindannyian tudunk.

Hát, ha valamikor, akkor a nők most nyugodtan felháborodhatnak. Évek, mit évek, évtizedek óta azzal etetik őket már kamaszkoruktól, hogy a melltartó kell, mert az szexi, magabiztosságot ad, kényelmes, kíméli a mellet… A reklámokban és a filmekben biztos, de a valóságban tuti nem. Tapasztalat.

Mire az ember lánya ráakad a tökéletes darabra, addigra már jó pár olyan melltartója volt, ami szorított, vágott, szúrt, fájt tőle a hát, és egyébként is, nem tartott semmit sem. De azért csak felvesszük.

Dobjuk el?

Erre most jön egy fickó a semmiből, a francia sportorvos Jean-Denis Rouillon, aki azt mondja, 15 éves vizsgálati anyaga bizonyítja, hogy a melltartóra igazából semmi szükség, mert a mellet nem kell megvédeni a gravitációtól. Sőt, ha azt akarjuk, hogy ne lógjon, a legjobb, amit tehetünk, hogy lemondunk az alátámasztástól.


Forrás: Shutterstock

Hozzáteszi, nincs rá bizonyíték, hogy a női mellnek fizikálisan, anatómiailag vagy orvosilag bármi szüksége lenne a melltartóra. Mindezt 130 nő vizsgálatára alapozza, akiknek 42 százaléka – hozzáteszem, 3-4 hónap elteltével – magabiztosabbnak és egészségesebbnek érezte magát a melltartója nélkül. Vagyis, nem fájt a hátuk, és feszesebbek lettek a melleik…

Ne dobjuk el!

Azért jó, ha senki nem kezdi rituálisan elégetni a melltartóit, mert maga Rouillon is elismeri, hogy fogalma sincs arról, milyen hosszú távú hatásai vannak annak, ha valaki nem hord melltartót.

És még egy dolog: Claire Coleman a The Daily Mailben emlékeztet arra, hogy azoknak, akiknek valamilyen különös okból kifolyólag B kosarasnál nagyobb a melle, a kutatás eredményeitől függetlenül jól jön egy kis „segítség”. Elég, ha csak arra gondolunk, milyen érzés, amikor ekkora mellekkel épp futunk a busz után…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik