Élet-Stílus

A Construma kiállításon jártunk

Április 10-14. között immár 32. alkalommal nyitja meg kapuit a Construma kiállítás, Magyarország és Közép-Európa legnagyobb építőipari seregszemléje.

A Budapesti Vásárközpontban 18 ország több mint 500 kiállítója, 19 ezer négyzetméteren mutatkozik be. A hazaiak mellett Ausztria, Horvátország, Csehország, Németország, Görögország, India, Olaszország, Mongólia, Pakisztán, Lengyelország, Románia, Szlovákia, az Egyesült Királyság, Törökország, Észak-Korea, Litvánia és Szlovénia cégei állítanak ki. Ausztria, Lengyelország és Horvátország nemzeti kollektív standon jelenik meg. Tavaly, az építőipar közismert nehézségei ellenére, a 21 ezer négyzetméteren bemutatkozó 556 cég kínálatát több mint 50 ezer látogató tekintette meg.

Az idei építőipari, településfejlesztési és otthonteremtési kiállításcsokor öt kiállítást rejt magában, ezzel nyújtva átfogó piaci körképet, és tartalmas programot. A Hungexpo Budapesti Vásárcsarnok, a Construma építőipari, a Hungarotherm épületgépészeti, a Reneo megújuló energiák, az Urb:Icon településfejlesztés és az Otthon Design lakberendezési kiállításnak ad otthont öt napon keresztül.

2013-ban a megújuló energiaforrásokat, a fenntartható „zöld” építőanyagokat állították a kiállítás középpontjába. A hatékony energiafelhasználású építkezés, a megújuló energiaforrások mind szélesebb körű alkalmazása már nem csak a jövő víziója, hanem jelenünk meghatározója lett.

Rengeteg hasznos ötlettel, tanáccsal gazdagodhatnak azok, akik ellátogatnak a Nemzetközi Építőipari Szakkiállításra. A szervezők most olyan átfogó rendezvényt kínálnak, ahol az alapoktól a gépészeten át a lakásbelső kialakításához és a kert rendezéséhez szükséges eszközökig, mindent egy helyen találhatnak meg az érdeklődők.

Az Otthon Design az otthonteremtés eszközeinek és kellékeinek legszélesebb választékát nyújtja: bútor (konyhabútor gyártók), konyhatechnológia, háztartási nagygépek, fürdőszoba, wellness, kandalló, hideg és meleg burkolatok, világítástechnika. A látogatók megismerkedhetnek az új lakberendezési trendekkel, itt mindenki megtervezheti álmai otthonát, téglától a klímáig, kanapétól a kerti bútorokig, szaunától a redőnyökig.

A Hungarotherm nemzetközi fűtés-, szellőzés-, klíma- és szanitertechnikai szakkiállításon botlottunk a székesfehérvári, piacvezető klímatechnikai nagykereskedő cégbe, és jövőbe mutató mobilalkalmazásába, melynek révén a vásárló bárhol megnézheti, hogy az általa kiválasztott klíma miként mutatna az otthonában. Hogyan lehetséges ez? Nem csalás, nem ámítás, mi is kipróbáltuk: fogtuk a mobilunkat, és az egyedülálló alkalmazás segítségével 3D-ben körbejártuk a virtuális készülékeket.

A kertépítők is lenyűgözőt alkottak: a kertkultúra az otthonteremtés szerves része, ezért kiemelt témaként jelenik meg. A Construma Kert a legújabb európai kertépítési trendeket, kertészeti eszközöket mutatja be, s ezúttal a különleges japán kertápolásból is ízelítőt ad.

Csütörtökön és pénteken még a szakmaé volt a főszerep, de hétvégén már a nagyközönséget is várják a kiállítások.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik