Élet-Stílus

Túladagolta a hashajtót – belehalt

Anorexia (anorexia)
Anorexia (anorexia)

Szép volt és okos, az anorexia mégis legyőzte.

Bár az anorexiát mindenki ismeri, csak kevesen értik meg. A többségnek, mivel felfoghatatlan, csupán egy trendi, felkapott dolog, amiről azért beszélnek sokat, mert ez most „menő”. Pedig az anorexia egyáltalán nem menő, sőt, valódi probléma, amivel foglalkozni kell. Már csak azért is, mert nem válogat: férfiak, nők, gyerekek, kamaszok, középkorú elváltak és fiatal szinglik is az áldozatai között vannak.

Legutóbb a 26 éves, gyönyörű és nem mellesleg nagyon okos Georgia Willson-Pemberton halt bele betegségébe. Nem ő az első és sajnos nem is az utolsó, akit az anorexia vitt el. Hogy mégis miért különleges a története? Nos, azért, mert Georgiáért mindent megtettek, amit emberileg csak meg lehet tenni, hogy kigyógyítsák életveszélyes mániájából. Sikertelenül.

A szülei szerették, óvták, drága terápiákra járatták, odafigyeltek rá, gondozták. Georgiának mégis sikerült egy hét alatt legalább 50 hashajtó pirulát magába diktálnia, ami végül katasztrofális szervelégtelenségeket okozott és megölte.

Csak a boncoláskor derült ki, hogy a fiatal lány már évek óta a pirula rabságában élt: az interneten legalább 6000 bogyót rendelt, és ezek javarészét el is fogyasztotta. Nem csoda, hogy a gyomra, a mája és a belei olyan súlyosan károsodtak, hogy már nem tudtak rajta segíteni.

Pedig a tehetséges, egyszeres sívilágbajnok előtt nagy jövő állt. A betegség mégis erősebb volt nála.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik