Élet-Stílus

Ide menjen, ha oroszlánt szeretne simogatni

Az állatkert lakói még a közös képre is kaphatók.

Kipróbálná milyen érzés „nózipuszit” adni az állatok királyának? Vagy jobb szeretné inkább megvakargatni egy tigris hasát? És akinek mindez még mindig nem elég, az megpaskolhatja egy medve pofáját is.

Ha nem is Magyarországon, de Argentínában erre is van lehetőség: a Lujan Zoo állatai ugyanis kifejezetten úgy vannak nevelve, hogy jól viseljék, sőt mi több, eltűrjék az emberi közelséget. A gondozók szerint a rendszer jól működik, szerintük az állatok azért nem bántják az embereket, mert mindig jól vannak lakva és így nyugodtak. “Nincs miért támadniuk.”


Forrás: Facebook

Őket látszik igazolni a tény, hogy az állatkertben annak megnyitása óta – 1994 óta – semmilyen állattal kapcsolatos baleset, támadás nem történt. Nem csoda, hogy az állatkertet sokan támadják, köztük állatvédők, akik úgy gondolják, a vadállatok azért olyan “természetellenesen” nyugodtak, mert a gondozók benyugtatózzák őket.

A személyzet azonban azzal védekezik, hogy az állatkertben élő ragadozók mindegyikét – vagyis 50 afrikai oroszlánt, 20 bengáli tigrist és 12 hegyi oroszlánt – kölyökkoruk óta nevelik és arra tanítják, hogy nyugodtak legyenek, és ne érdeklődjenek az emberhús iránt.

Nézzen még több képet az állatkertből ide kattintva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik